KAO ŠTO VIDITE, TESTERE NEMAMO, ŽELIMO NAŠE VREME NA RTS! Ovi studenti digli su se i protiv opozicije (VIDEO)
Studenti više fakulteta u Beogradu okupili su se juče ispred zgrade RTS-a gde su osudili nasilje i upad u tu zgradu tokom protesta prošlog vikenda!, Foto: Printscreen / Twiter

ZAHTEVI!

KAO ŠTO VIDITE, TESTERE NEMAMO, ŽELIMO NAŠE VREME NA RTS! Ovi studenti digli su se i protiv opozicije (VIDEO)

Studenti više fakulteta u Beogradu okupili su se juče ispred zgrade RTS-a gde su osudili nasilje i upad u tu zgradu tokom protesta prošlog vikenda

Objavljeno:

U toku protestne šetnje "1 od 5 miliona" u subotu prošle nedelje, dogodio se prema rečima mnogih, skandalozni upad demonstranata i jednog dela opozicije u zgradu Radio-televizije Srbije, koji je podelio mišljenje javnosti Srbije.

Organizatori protesta tvrde da je upad u zgradu RTS-a bio potpuno neplaniran, i da je proizišao iz nezadovoljstva i "bezobrazluka" javnog servisa, koji nije želeo da posveti zahtevano vreme protestima u udarnom terminu dnevnika.

Pored novinskih udruženja, političara, zvaničnika i medija, reagovali su i studenti, ali su njihova mišljenja bila podeljena.

Dok je jedan deo studenata beogradskog univerziteta zahtevao oslobađanje svog vršnjaka - osmanaestogodišnjeg Pavla koji je uhapšen zbog nedozvoljenog upada u zgradu i procesuiran u roku od samo 24 sata - bilo je i onih studenata koji su oštro kritikovali lidere opozicije Dragana Đilasa, Boška Obradovića i Vuka Jeremića.

Naime, studenti više fakulteta u Beogradu okupili su se juče ispred zgrade RTS-a gde su osudili nasilje i upad u tu zgradu tokom protesta prošlog vikenda i ukazali da postoje i drugi mladi koji nisu politički aktivisti, a koji takođe imaju pravo na prostor u programima javnog servisa u kojima bi govorili o problemima i očekivanjima svoje generacije.

Na skupu "Hoćemo i mi naše vreme na RTS-u", koji je počeo minutom ćutanja za sve stradale tokom bombardovanja 1999. godine, naveli su da bi na javnom servisu, ako bi dobili priliku, ukazali na probleme mladih u Srbiji.

"Kao što vidite, ovde danas nisam došao sa motornom testerom, niti sa bilo kakvom namerom da rušim i lomim zgradu RTS-a, već smatram da ja kao jedan mlad, kulturan i ambiciozan mladić zaslužujem svoje vreme i svoju medijsku pažnju" , rekao je jedan od studenata.

"Mi ovde nismo došli da bismo se tukli sa policijom i da bismo razbijali stakla, i mi ne želimo da budemo kao Boško Obradović i Dragan Đilas i njihovi sledbenici i mi ne želimo da upadamo u RTS sa motornim testerama. Mi smo se ovde okupili kako bismo promovisali mlade i kako bi i mladi dobili svoje vreme na RTS-u" , naveo je jedan od studenata.

"Ljudi kao što su Đilas i njegova ekipa, odlučili su da poseju mržnju i netrpeljivost među ljudima, a mi to ne želimo kao mladi da tolerišemo" , objasnila je jedna studentkinja.

foto: Printscreen / Twiter

BONUS VIDEO:

NEZABELEŽEN ZLOČIN SVETSKIH MOĆNIKA NAD SRBIJOM (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.