PROTESTI NA SRPSKIM ULICAMA NISU DOBRI, TAKO JAČAMO NAŠE NEPRIJATELJE! Oglasio se patrijarh o protestima opozicije
Patrijarh Irinej, Foto: Printscreen/Adriamedia.tv

NJEMU SE TO NE DOPADA

PROTESTI NA SRPSKIM ULICAMA NISU DOBRI, TAKO JAČAMO NAŠE NEPRIJATELJE! Oglasio se patrijarh o protestima opozicije

Patrijarh je to poručio opoziciji na državnoj svečanosti obeležavanja 20. godišnjice početka NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju

Objavljeno:

Patijarh Irinej pozvao je, u besedi u Nišu, narod da se složi i ujedini u dobru, da pobedimo zlo koje nas je snalazilo, da odbranimo naše svetinje na Kosovu i Metohiji, i da se borimo da tu svetu zemlju sačuvamo i ostavimo u nasleđe onako kako su je nama preci ostavili.

Pogledajte šta im je poručio:

"Moramo se zbližiti i ujediniti u dobru, to nam je danas najpotrebnije. To je ono što želi naša istorija, naša kultura i naši preci koji su ostavili trag u istoriji i kulturi", rekao je patrijarh pred oko 20.000 ljudi na državnoj svečanosti obeležavanja 20. godišnjice početka NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju.

- Ono što vidimo danas na ulicama nije dobro, tako prodajemo snagu našim neprijateljima. Zna se kako se dolazi do vlasti, na ovaj način mogu samo da naude svom narodu i državi, a to ne žele. Možda su druge želje jače od njih, ali treba da se okrenu svojoj budućnosti i narodu. Naš narodni pesnik je i Sulju ciganina nazvao bratom svojim. U svakom čoveku treba da gledamo lik Boga i da ga poštujemo, tome nas vera uči, dodao je Irinej.

On je takođe rekao da spoljni pritisci treba da dovedu do snažnijeg jedinstva naroda i države u odbrani suverenih prava i integriteta zemlje i da to jedinstvo ne bi trebalo da narušavaju unutrašnje razmirice.

"Socijalni problemi i nezadovoljstvo koje postoji kod nekih slojeva društva ne treba da cepaju narodno biće, posebno imajući u vidu osnivanje još jedne albanske vojske, sprečavanje snabdevanja srpskih ustanova, bonica, škola i drugog na Kosovu i Metohiji", rekao je patrijarh Irinej.

On je rekao da je sa velikom brigom pratio demonstracije na ulicama Banjaluke, jer su kako je ocenio, oni koji "ne žele dobro Republici Srpskoj i srpskom narodu "tada bili zadovoljni", a dodao je da ne vidi ni da će biti koristi za narod od podsticanja na takve proteste u Beogradu.

"Možda neko ne vidi li ne želi da vidi, ali svi ti procesi jesu povezani", ocenio je patrijarh Irinej.

On je rekao da država i državni organi imaju obavezu da se više angažuju na stvaranju demokratske atmosfere, mira i saradnje u društvu, na rešavanju problema svih slojeva, pogotovo onih koji svojim visokim obrazovanjem i znanjem treba da budu uzor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.