25. MARTA 1999. NATO BOMBE SU SE OBRUŠILE I NA KUĆU RADOSLAVA ARNAUTOVIĆA: Te noći je stradalo još mnogo toga
NATO BOMBARDOVANJE, Foto: Printscreen/Youtube/RechkeSRB

užas!

25. MARTA 1999. NATO BOMBE SU SE OBRUŠILE I NA KUĆU RADOSLAVA ARNAUTOVIĆA: Te noći je stradalo još mnogo toga

Poginulo je 10 vojnika, a ranjeno 38. U drugom talasu vojni ciljevi u SRJ gađani su krstarećim raketama "Tomahavk“

Objavljeno:

Navršilo se 20 godina od početka NATO bombardovanja SRJ koje je trajalo 78 dana, a Generalštab VJ je tada saopštio da su vazdušne snage NATO-a gađale više od 50 vojnih i industrijskih objekata namenske proizvodnje.

Poginulo je 10 vojnika, a ranjeno 38. U drugom talasu vojni ciljevi u SRJ gađani su krstarećim raketama "Tomahavk“.

Rusko ministarstvo za vanredne situacije je saopštilo tada da je tokom vazdušnih napada NATO na SRJ tokom noći sa brodova i aviona lansirano 90 krstarećih raketa „Tomahavk“ i da je u operaciji učestvovalo 210 aviona, četiri broda i tri podmornice.

U noći između četvrtka 25. i petka 26. marta u rejonu aerodroma Lađevci ispaljeno je 20 projektila, od toga deset projektila pogodilo je rejon aerodroma, a dva su pala u atar sela Cvetke.

Pogođena je i kuća Radoslava Arnautovića iz Katrge, na sreću bez žrtava a jedan neeksplodirani projektil pao je u rejon sela Otroci.

Bombardovanje okoline Leskovca, stradalo oko 500 objekata.

Prekinuta je nastava u školama i na fakultetima u Srbiji. Racionilizovano je snabdevanje gorivom i otkazani su svi letovi na beogradskom aerodromu.

Tokom agresije protiv SRJ, 26. marta 1999. godine, NATO avijacija je ciljala oko 40 ustanova i naselja. Vojni garizoni su bili glavna meta, posebno vojne ustanove gde su vojnici bili smešteni.

Ni ostale vojne jedinice nisu pošteđene, ciljani su aerodromi, PVO i ostali odbrambeni sistemi, telekomunikacije i komandni centri..

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.