GLEDAO SAM KAKO BOMBE SEJU SMRT, 78 DANA SAM BIO NA TERENU! Mladen Mijatović o NATO bombardovanju
Mladen Mijatović o NATO bombardovanju, Foto: Printscreen/Youtube/Sputnjik Srbija, Printscreen/Youtube/BST

bio je reporter

GLEDAO SAM KAKO BOMBE SEJU SMRT, 78 DANA SAM BIO NA TERENU! Mladen Mijatović o NATO bombardovanju

Bili smo puni adrenalina, ali i spremni da se uhvatimo u koštac sa nečim što nismo znali šta je to u tom trenutku - rekao je on

Objavljeno:

„Gledao sam kako bombe padaju, uništavaju sve pred sobom, kako ljudi pored mene stradaju, zadobijaju teške telesne povrede, ostaju invalidi. Gledao sam kako umiru“, priseća se NATO bombardovanja, u intervjuu za Sputnjik, reporter Mladen Mijatović.

Dan uoči dvadesete godišnjice početka NATO agresije na SRJ, razgovarali smo sa čovekom koji je kao tadašnji reporter Studija B bio na terenu 78 dana i noći. Mladen Mijatović, sada novinar i izveštač RTV Pink, otkrio je za Sputnjik u kakvom mu je sećanju ostao 24. mart 1999. godine.

„U poslepodnevnim satima u redakciji kolege i ja smo bili puni iščekivanja. Nismo znali tačno šta iščekujemo, čemu možemo da se nadamo. Imali smo strah od nepoznatog. Bili smo puni adrenalina, ali i spremni da se uhvatimo u koštac sa nečim što nismo znali šta je to u tom trenutku.

- Pratili smo svetske medije i svetske agencije i sećam se da sam u jednom trenutku čuo informaciju da su poleteli avioni iz NATO baza iz Nemačke i iz Italije ka tadašnjoj Saveznoj Republici Jugoslaviji. Nedugo zatim čuli smo sirene za vazdušnu opasnost u Beogradu, na kraju 20. veka, u Evropi. A ubrzo zatim su pale i prve bombe u Batajnici na vojni aerodrom.“

Sa Mijatovićem je ovaj medij razgovarao i o fenomenu popularnosti crne hronike među našim narodom, crnom humoru, ali i o rizicima koje njegova profesija nosi sa sobom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.