TUGA U ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA NA NOVOM BEOGRADU: Sahranjena Grozdana Olujić
U Aleji zaslužnih građana, u prisustvu članova najbliže porodice, kao i nekoliko desetina prijatelja i poštovalaca, sahranjena poznata književnica i prevodilac!, Foto: Printscreen / Youtube

TUŽNO!

TUGA U ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA NA NOVOM BEOGRADU: Sahranjena Grozdana Olujić

U Aleji zaslužnih građana, u prisustvu članova najbliže porodice, kao i nekoliko desetina prijatelja i poštovalaca, sahranjena poznata književnica i prevodilac

Objavljeno:

Književnica i prevodilac Grozdana Olujić Lešić u prisustvu članova najbliže porodice, kao i nekoliko desetina prijatelja i poštovalaca, sahranjena je u četvrtaku Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Tihu povorku noseći krst predvodio je osnivač Udruženja “Adligat” Viktor Lazić, kojem je Grozdana poverila deo lične arhive i biblioteke. Dostojanstveno, sa cvećem i svećama, otpratili su je do večne kuće, a reči oproštaja izgovorio je književni kritičar Marko Nedić.

Ranije tokom dana o Grozdaninom stvaralaštvu i značaju govorili su Dragan Lakićević, Radivoje Mikić, Aleksandar Jovanović, Petar Pijanović i Zorana Opačić na komemoraciji u Udruženju književnika Srbije. Posebno dirljiv momenat bilo je čitanje pesme “Sedef ruža” koju je književnici posvetio Božidar Pešev.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.