ZAVIRILI SMO IZA KULISA OMILJENOG SRPSKOG SAJMA: Poliraju se BESNA KOLA, usisavaju tepisi, VEŽBA SE SVAKI OSMEH
 Međunarodni sajam automobila, Foto: Filip Plavčić

SAMO ŠTO NIJE

ZAVIRILI SMO IZA KULISA OMILJENOG SRPSKOG SAJMA: Poliraju se BESNA KOLA, usisavaju tepisi, VEŽBA SE SVAKI OSMEH

Zavirite tamo gde retko ko može

Objavljeno: 18:29h

Sutra na Beogradskom sajmu počinje Međunarodni salon automobila i Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme Motopassion u trajanju od deset dana, a očekuje se obaranje rekorda po prodaji i broju posetilaca.

Posetioci će imati prilike da prisustvuju premijeri novih automobila, motocikala i prateće opreme, a za to će biti zaduženo više od 400 izlagača iz tridesetak zemalja.

Svi oni biće smešteni u sedam hala Beogradskog sajma, na oko 37.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, a organizatori očekuju da broj posetilaca premaši 145.000.

1 / 3 Foto: Filip Plavčić

Automobil godine u Srbiji za 2019. je pripala "pežou 508", saopštio je novinarski žiri. Drugo mesto pripalo je "tojoti koroli", a treće "fordu fokusu". Svečano proglašenje pobednika biće održano u petak, 22. marta u 14,00 sati na štandu Asocijacije atomobilskih novinara Srbije u Hali 4.

Međutim, zaljubljenici u automobile i oni koji bi da prođu jeftinije, te se upute pravac sajma kako bi za svog "ljubimca" iskeširali sumu po sajamskoj ceni, možda i nisu razmišljali kako izgledaju same pripreme pred svečano otvaranje sajma automobila.

1 / 5 Foto: Filip Plavčić

Espreso vam oktriva samo delić atmosfere sa priprema za najuzbudljiviji sajam na ovim prostorima.

Iako smo navikli da tokom posete vidimo najnovije automobile koji sijaju, prelepe hostese koje se smeše, uglađene predstavnike auto kompanija koji nam pružaju sve moguće informacije o vašem "ljubimcu", iza toga se krije veliki trud i ozbljna organizacija.

Naime, dan pred otvaranje glanca se pod, usisava se svaki milimetar u hali, bira se najbolji ugao i osvetljenje za položaj najnovijeg automobila.

1 / 5 Foto: Filip Plavčić

Hostese sa menadžerima održavaju sastanak na kom svaka dobija smernice o ponašanju, stavu, ceni automobila, samom izgledu, vežba se čak i osmeh, pogled..

1 / 4 Foto: Filip Plavčić

Tu su i majstori koji poliraju automobile, proverava se funkcionalnost svakog dela automobila, koristi se specijalna tečnost koja se nanosi na felne kao i kozmetika za unutrašnjost auta kako bi ostavio što bolji utisak na budućeg vlasnika.

1 / 9 Foto: Filip Plavčić

Zatim, obezbeđenje zauzima svoje pozicije na štandovima i oko njih, vodi se računa o tome da niko ne ošteti auto koji je iz fabrike došao pravo u jednu od hala na beogradskom sajmu.

Nakon nekoliko sati sve je spremno za svečano otvaranje 54. Međunarodnog sajma automobila. Svako je dobio svoj zadatak koji će obavljati u narednih deset dana.

Požurite, čekaju vas uzbudljive premijere novih automobila, motocikala i prateće opreme, a za to će biti zaduženo više od 400 izlagača iz tridesetak zemalja.

Radno vreme sajmova biće od 10 do 20 časova, a poslednjeg dana od 10 do 19 časova. Pojedinačna ulaznica koštaće 400 dinara, grupna 300, grupna za za učenike i studente 200, a ulaznica za Family Day (za roditelje sa decom do 16 godina) 800 dinara. Parking u krugu sajma plaća se 150 dinara po satu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.