MOJA ŽENA IMA KOŠMARE, ZATO JE NA NEUROPSIHIJATRIJI: Novinar Milan o TORTURI Simonovića koji mu je ZAPALIO KUĆU
Novinar Milan o čoveku Simonoviću, Foto: Filip Plavčić

ekskluzivno za espreso

MOJA ŽENA IMA KOŠMARE, ZATO JE NA NEUROPSIHIJATRIJI: Novinar Milan o TORTURI Simonovića koji mu je ZAPALIO KUĆU

Milan Jovanović otkrio je za naš portal kako se oseća sada kad Dragoljub Simonović više nije predsednik opštine Grocka

Objavljeno: 12:29h
Milica Božinović

Milan Jovanović, novinar portala Žig info, kome je u decembru prošle godine zapaljena kuća, odmah nakon ovog čina optužio je predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića da je nalogodavac napada.

Na sednici Skupštine opština Grocka juče je prihvaćena ostavka predsednika te opštine Dragoljuba Simonovića, a nova predsednica opštine je Živadinka Avramović. Ona je izabrana sa 28 glasova "za" i četiri "protiv". Na mesto zamenika predsednika opštine izabran je Rade Ilić.

Dok je trajala sednica, ispred zgrade opštine Grocka, okupilo se nekoliko desetina pristalica Saveza za Srbiju, ali i simpatizera Srpske napredne stranke. Više o tome pročitajte OVDE.

Nakon što su se okupljeni razišli, ekipa našeg portala razgovarala je sa Milanom Jovanovićem, koji je za Espreso.co.rs rekao da se nada da optužni akt protiv predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, neće završiti u fioci.

foto: Filip Plavčić

Sa gospodinom Jovanovićem videli smo se u Vrčinu i razgovarali ispred njegove kuće, koja je 12. decembra zapaljena. On navodi da se trudi da bar delove svog doma osposobi, a kako kaže, izvodiće radove dok ima sredstava.

On je za Espreso.co.rs ispričao kako se oseća sada kad Dragoljub Simonović više nije predsednik opštine Grocka, šta očekuje od nadležnih organa, a otkrio nam je kako je sve što se izdešavalo uticalo na njegovu porodicu.

- Nakon svega se osećam bezbedno. Policija je uz mene 24 sata dnevno. Problema sad nemam. Ipak, iskren da budem, očekivao sam osvetu od gospodina Simonovića. Očekivao sam da će želeti da mi se sveti, i nije isključeno da se to neće desiti. Ali sada imam odličnu zaštitu - kaže Jovanović i dodaje:

foto: Filip Plavčić

- Ono što najviše očekujem je, da te krivične prijave koje sam pisao i koje sam dostavljao tužilaštvu, budu procesuirane. Da ne završe u fioci. Pisali smo i odeljenju za organizovani kriminal i ministarki pravde. Jednom rečju, svakoj instituciji u ovoj zemlji, koja postoji. Svi su dobili naše tačke, pod kojima se vodi šta je urađeno. Ima oko 30 tačaka. Pa gospodin Simonović neka na sudu dokaže kako je stekao to silno bogatsvo i kako ga je zaradio. Dostavili smo javnom tužilaštvu i kompletne ugovore o gasifikaciji opštine Grocka, o 29 miliona i 600 hiljada evra, koje je Srbija Gas uplatila za gasifikaciju. Za sve mahinacije i krađe, sve je dostavljeno institucijama. I gospodin Vučić lično je tri puta obavešten o svemu. Imam uredno potpisano obaveštenje da je primio dokumentaciju. Da je on nešto preduzeo na vreme, do ovoga ne bi došlo - kaže naš sagovornik.

Jovanović dalje navodi da će uprkos Simonovićevoj ostavci, nastaviti da deluje njegov aparat.

- Ja sam već rekao stihove Borisa Bizetića, "Živadinka ovce šiša, njoj pomaže i kradiša". Namerno nisam rekao Radiša, već kradiša. Malo sam ja izrimovao na svoju stranu, kako mi je odgovaralo. Jer, ona je dugodišnja prijateljica Dragoljuba Simonovića. Oni se poznaju 30 godina i ona je vodila sve njegove knjige u radnji dok je radio. Njen suprug takođe je knjigovođa. Firmu "Graditelj", takođe vodi knjigovođa, gospodin Šešlija, koji je knjigovođa sa Kosova. Čovek (Simonović) koji sebe predstavlja kao osobu koja je završila Ekonomski fakultet, a oko sebe okupio sve knjigovođe. Bio sam i u Banjaluci, nema ga tamo zavedenog kao nekog ko je završio Ekonomski fakultet.

foto: Filip Plavčić

Čitav ovaj aparat u Grockoj treba da se ukloni. Ono što ste videli, onu masu koja je došla da ga podrži, prepoznao sam sve te osobe. To su ti njegovi botovi, koje on plaća da preko društvenih mreža pljuju. Tamo je bio i njegov sinovac Miloš Bugarčić, koji nije završio osmi razred osnovne škole uopšte, a on je sad direktor jednog preduzeća u Grockoj. Kada je počelo bombardovanje NATO pakta, on je trčao ovuda ulicom i vikao: "Živeo NATO". Kad sam ga pitao, "šta ti je dete, da li si poludeo, šta to pričaš", on mi je rekao, "pa, čika Milane, imam osam kečeva, ja nikad osmi razred ne bih završio, da nije počelo bombardovanje". On sad ima već nekoliko diploma, tata mu je kupio, i on je sada postavljen za direktora Komunalnog preduzeća Grocke. Van pameti svake, čovek ne zna tablicu množenja i to tvrdim. Miloš Bugarčić ne zna tablicu množenja, a on je direktor. Ali, on je podoban Dragoljubu i njegov je rođak - objašnjava Jovanović,.

On dalje navodi da je Dragoljub Simonović sve člnove svoje rodbine, uže i šire, zaposlio i okupio oko sebe.

foto: Filip Plavčić

- Suprug od njegove snahe, Živadin Mitrić, on je zadužena za prosvetu. Živadinova supruga radi u vodovodu. Snaha mu je glavna i odgovorna za legalizaciju u opštini Grocka. Sinovac, Miloš Bugarčić, koga sam već pomenuo, je direktor u Komunalnom preduzeću. Drugi sinovac radi u distribuciji. Dakle, na sva ključna mesta u Grockoj, postavljena je rodbina, kumovi i kumovi od kumova. Ima dosta tih mesta, znate, nije gospodin Simonović imao dovoljno rodbine. Svi su na funkcijama i primaju ogromne plate. Građani to plaćaju. Biro za zapošljavanje u opštini Grocka, godinama nije nikog uposlio, jer se svi u Grockoj zapošljavaju preko partijske knjižice. Tome treba stati na put, da jednom uđemo u pravnu državu.

S obzirom na sve što se njemu lično dogodilo, Jovanović ipak smatra da je moguće zaista ući u pravne vode.

- Dok sam živ boriću se za to, pisati i raditi. A vi mlađi da me pratite i da nastavite ovo što ja radim i stati nećemo. Znate, Žig info je mala ekipa, nas ima sedmoro. Imamo likovnog umetnika, karikaturistu, pišemo, ima ljudi koji rade po terenu, skupljaju informacije. Sve što sam objavili potkrepljeno je materijalnim dokazima, apsolutno sve. Mi nemamo nikakva primanja. Ovo što radimo radimo iz duše i srca, da bi mlađima bilo bolje, da mlađi ostanu ovde, da ne kupuju karte samo u jednom pravcu i da putuju, već da ostanu u svojoj zemlji. I nećemo stati dok god ovako bude bilo i dok pravna država ne počne da funkcioniše onako kako bi trebalo da funkcioniše. Da sudovi počnu da sude i donose presude, kao šta su nekada radili, u ime naroda, a ne u ime Srpske napredne stranke. Ja ne pripadam ni jednoj stranci, politikom se ne bavim, niti imam nameru da se bavim politikom. Ali, uvek ću se boriti protiv političara koji kradu, i kontrolisaćemo rad političara, koji god sutra dođe. Kontrolisaćemo da li rade časno i pošteno, i da li rade za građane i narod Srbije, a ne da građani rade za njih i robuju njima.

foto: Filip Plavčić

- Dragoljub Simonović je među najbogatijima u Beogradu i okolini. Ima kuću od 1.000 kvadrata u blizini moje kuće, čije je paljenje naredio. Pa vila na Srebrnom jezeru, pa kuću u Maloj Ivanči, dva stana u Grockoj, tu je i njegova firma "Graditelj". Ne mogu svega da se setim, ali to je kapital ogroman. Sve mašine koje asfaltiraju na teritoriji opštine Grocka, to su sve njegove mašine. Ono što je pokojni Buha imao, Simonović je prevazišao - objašnjava Jovanović i dodaje:

- Kada se raspiše tender na teritoriji opštine Grocka, na tom tenderu nema šanse da neko drugi dobije posao sem firme "Graditelj" ili firma Simonovićevog brata od tetke. Iako je Srbija put na tenderu pobedila i imala bolje uslove, ipak je firma "Graditelj" dobila posao, da rade puteve na teritoriji opštine Grocka. U Boleču se nalazi ta njegova firma Graditelj, i tu su mu i sve mašine za preradu plastike. Sve mrežaste korpe u Grockoj su njegove korpe. Skuplja sekundarne sirovine, prerađuje plastiku, ne zna čovek šta će od para. Opljačkao je sve redom. Zato firma "Eko Grocka" mora da ide da mu prazni te mrežaste korpe, tu plastiku.

Jovanović se dotakao i jučerašnjeg protesta i naglasio da je u jednom trenutku želeo da se obrati Simonovićevim pristalicama, ali da je ipak od te ideje odustao. Kako kaže, nije imao neprijatnih situcija tokom održavanja mitinga.

- Poželeo sam da im se obratim svima po imenu, jer ih znam sve. Kako ih nije sramota. Viču "idite kući, idite kući". Pa gde da idem kad ste mi zapalili kuću? - pita se Jovanović.

foto: Filip Plavčić

Gospodin Jovanović objašnjava da mu je tokom svega što se dešavalo i dešava, porodica velika podrška i oslonac. Ali, dodaje on, posledica ima.

- Supruga mi se leči na neuropsihijatriji još uvek, pod terapijom je. Ona nije dobro. Samo što zaspi, sanja da neko baca baklje na nju i da puca na nju. Zajedno sa porodicom se borim i imam njihovu podršku za ovo što radim, a to mi mnogo znači - završava Jovanović.

Podsetimo, drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Simonovića, bivšeg predsednika opštine Grocka i predložilo sudu da ga osudi na maksimalnu kaznu od osam godina zatvora. On se tereti na podstrekavanja ostalih troje, takođe optuženih, da zapale garažu, automobil i kuću novinara Milana Jovanovića.

BONSU VIDEO: ONA TVRDI DA SU U GROCKOJ JUTROS 3 PUTA SEKLI STRUJU ZBOG SIMONOVIĆA


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.