PACIJENTKINJA NAPALA DOKTORKU ZBOG UPUTA: Stezala je za vrat i urlala na sav glas
Pacijentkinja se pojavila u čekaonici i besno uletela u sobu, Foto: Dado Đilas

U AMBULANTI U ZMAJ OGNJENA VUKA

PACIJENTKINJA NAPALA DOKTORKU ZBOG UPUTA: Stezala je za vrat i urlala na sav glas

Urlala je na doktorku i preko računara je uhvatila za donju vilicu i stezala

Objavljeno:

Pacijentkinja drugog lekara u potrazi za uputom napala je doktorku Nadu Šarčević, specijalistu opšte medicine u ambulanti u Zmaj Ognjena Vuka.

Naime, incident se dogodio 28. februara u ambulanti u kojoj dr Šarčević radi sa svojim pacijentima. Kako kaže, tog dana je, kao i uvek, bilo puno posla, a pacijentkinja njenog kolege koji nije bio u prepodnevnoj smeni došla je nakon što joj je javljeno da preko reda dođe po recept, objavio je novosadski Radio 021.

"Pacijentkinji je bio potreban novi uput, tačnije ambulantni umesto bolničkog. Prvo su me telefonom obavestili da treba da joj ispišem uput, jer joj je hitno potreban - čekala je godinu dana skidanje mladeža i ispostavilo se da uput ne valja. Obavestila sam pacijentkinju da dođe lično i da ću joj to uraditi čim pre.

Prekinula sam pregled da bih ispisala taj uput, a pacijentkinja se pojavila u čekaonici i besno uletela u sobu. Rekla je da se 'nada da je sada sve dobro ispisano' i da bi se na ovakve stvari zgražavali u Evropskoj uniji. Na moju konstataciju da je niko u EU ovako ne bi primio, počela je da viče da ja to moram da uradim i da sam 'jako dobro plaćena'", priča za 021 dr Šarčević.

Kako kaže, odgovorila je pacijentkinji činjenicama - da je njena plata šest puta manja od plate lekara u Nemačkoj.

"Urlala je na mene i preko računara me uhvatila za donju vilicu i stezala. Najstrašnije stvari mi je rekla. Da se u blizini nije nalazio kolega na stažiranju, koji se preprečio i zaustavio dalje nasilje, ko zna šta bi se dogodilo. Rekao joj je da će zvati obezbeđenje, ali je ona samo odgovorila da će svakako pobeći dok je neko ne uhvati", kaže dr Šarčević.

Policija je došla posle pola sata, svi su dali izjave, a obavešten je i tužilac.

U Domu zdravlja "Novi Sad" kažu za 021 da je Nada Šarčević samo jedna u nizu žrtava napada u njihovim objektima, te podsećaju da je pre samo nekoliko dana u istoj ambulanti napadnuta i dr Milena Golubski, psihijatar.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Radio 021/Gorica Nikolin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.