DRUG MOG SINA JE POKUŠAO DA PRESEČE VENE POSLE IGRANJA IGRICE MOMO! Srpkinja u panici, roditelji takođe (FOTO)
Srpkinju škola obavestila o opasnom MOMO IZAZOVU!, Foto: Profimedia, Printscreen

budite oprezni

DRUG MOG SINA JE POKUŠAO DA PRESEČE VENE POSLE IGRANJA IGRICE MOMO! Srpkinja u panici, roditelji takođe (FOTO)

"Momo" se pojavljuje na svim govornim područijima širom sveta

Objavljeno:

Bizarni internet trend zbog kog deca izvršavaju samoubistvo ponovo je postao aktuelan. Još prošle godine državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić apelovala je na roditelje povodom nove internet igrice "Momo" i zamolila ih da obrate pažnju na ponašanje svoje dece.

Istina je da je većina roditelja u Srbiji, ali i širom sveta uplašena zbog Momo izazova, a nedavno je i izvestan broj školskih odbora i policijskih službi izdao saopštenja u kojima obaveštavaju roditelje o internet nasilju zvanom Momo izazov.

Jedna Srpkinja koja živi u Kanadi i čije dete pohađa školu tamo, podelila je na svom Fejsbuk nalogu post, u kom je navela da je dobila mejl od škole, u kome obaveštavaju roditelje o ovom stravičnom internet trendu.

Poruka koju je škola poslala roditeljima u vezi Momo izazova
Poruka koju je škola poslala roditeljima u vezi Momo izazova foto: Privatna arhiva

Ona je zamolila sve da njenu objavu podele, kako bi što više roditelja bilo upućeno u opasan trend koji plaši decu i tera ih da dignu ruku na sebe.

Treba naglasiti da se "Momo" pojavljuje na svim govornim područijima širom sveta, a detalji su zastrašujući.

Izazov je navodno započeo na Facebook-u gde je ljudima rečeno da razgovaraju sa strancem preko nepoznatog broja na Whatsup-u. Zatim im se postavlja izazov da završe niz opasnih zadataka u nadi da će se sastati sa "Momom", likom sa slike.

foto: Facebook

Prema izveštajima, od dece se traži da izvedu niz ekstremnih izazova koji su nasilni. Ako završe zadatke, bili bi nagrađeni susretom sa "Momom". Ako nisu završili aktivnosti ili odbili da ih izvrše, "Momo" navodno preti nasilnim slikama, pretećim porukama, govoreći da poseduje lične informacije i tajne, koje će, ukoliko protivnik odbije, izneti na svim internet stranicama.

Do sada je dvoje dece (12 i 16 godina) izvršilo samoubistvo i roditelji se mole da razgovaraju sa decom i konstantno budu upućeni u internet aktivnosti svoje dece, navodi se u objavi ove zabrinute majke.

Ona je u razgovu za naš portal navela da deca u školi pričaju o izazovu Momo i da su uplašena, kao i da je sasvim jasno da roditelji znaju da Momo ne postoji, dok je kod dece suprotna situacija i da su zaista u strahu.

- Moj sin je došao iz škole prestravljen, jer je njegov najbolji drugar govorio kako hoće da se ubije. Pokušao je makazama da iseče vene i nikom ne govori zašto. Ima 11 godina! Niko ne zna šta se dešava. Odličan učenik, divno dete - kaže naša sagovornica.

Podsetimo, nedavno je objavljeno da je u proteklih mesec dana na području Federacije BiH, ali i Republike Srpske, prijavljeno nekoliko slučajeva koji se dovode u vezu sa jezivom igricom povezanom s ubistvima, posebno među mladima.

Takođe, prema pisanju Dejli Mejla, nastavnici u Velikoj Britaniji upozoravaju roditelje da se online "suicidalna igra" Momo ubacuje u videozapise Fortnita na YouTubeu, kao i da škole širom Britanije upozoravaju da su deca na meti jezivih slika i video isečaka veoma uznemirujućeg karaktera.

BONUS VIDEO: ISPOVEST JOŠ JEDNE JUTKINE ŽRTVE: Probao je da me obljubi, a njegova sestra je sve gledala!

(M. B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.