DA SE NISAM POVREDIO NA KOŠARCI, NE BI MI OTKRILI TUMOR I KO ZNA ŠTA BI BILO: Dramatična ISPOVEST Ivana TASOVCA
Sreća u nesreći: Ivan Tasovac, Foto: Printscreen

izvukao se za dlaku

DA SE NISAM POVREDIO NA KOŠARCI, NE BI MI OTKRILI TUMOR I KO ZNA ŠTA BI BILO: Dramatična ISPOVEST Ivana TASOVCA

Mislim da je ovo jedna od boljih stvari koje su mi se desile u životu. Da se nisam slomatao na košarci, postojala je realna šansa da se tumor star više od decenije ne bi bio otkriven na vreme

Objavljeno:

Ivan Tasovac, bivši direktor Beogradske filharmonije i bivši ministar kulture, na samom kraju prošle godine imao je nezgodu - pao je igrajući košarku, ozbiljno povredio kičmu i završio u bolnici, gde je ostao mesec i po dana.

Međutim, i u njegovom slučaju se pokazala kao tačna ona stara tvrdnja da jedna nesreća ne ide sama. Otkriven mu je, naime, i tumor na pršljenju. Na kraju je, srećom, iz svega izašao kao pobednik, a kroz šta je sve prošao prethodna dva meseca i zašto će dan kada se povredio slaviti kao novi rođendan, Tasovac priv put za medije otkriva u intervjuu za Kurir.

- Tog dana sam se povredio igrajući košarku i prebačen sam u Urgentni centar u ne baš novogodišnjem raspoloženju. Lekari su konstatovali da mi je pukao prvi pršljen i da su male šanse da ću najluđu noć provesti igrajući čoček. Već sutradan se pokazalo da je to, međutim, bio tek početak medicinskog zapleta za mene i meni bliske lude, pošto je na snimcima otkriven i poveliki tumor na četvrtom pršljenu. Naredne nedelje su bile ispunjene raznoraznim pregledima i analizama kako bi se utvrdila priroda tumora i kako bi lekari rešili šta su moguće opcije. Ali da skratim kako ne bih skliznuo u patetiku klinike Švarcvald: imao sam vrhunsku negu, operisao me je tim sjajnih lekara koje je predvodio doktor Zagorac, tumor je odstranjen, sportska povreda sanirana i ja sam, posle više od šest nedelja, napustio bolnicu - ispričao je Tasovac i pojasnio:

- Mislim da je ovo jedna od boljih stvari koje su mi se desile u životu. Da se nisam slomatao na košarci, postojala je realna šansa da se tumor star više od decenije ne bi bio otkriven na vreme, što je moglo da ima katastrofalne posledice. Koliko kog nešto na prvi pogled delovalo loše ili bolno - nikad se ne zna zbog čega je to dobro. Uz to, shvatio sam da imam daleko više pravih prijatelja nego što sam toga bio svestan ranije.

BONUS VIDEO:

DRAMATIČNI PRIZORI SINOĆ NA UGLU OMLADINSKIH BRIGADA I HEROJA SA KOŠARA: Razlupan automobil nasred raskrsnice, vatra bukti iz policijskog vozila, ima povređenih! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.