NAPADNUTA AKTIVISTKINJA NE DAVIMO BEOGRAD: Kseniju je BAHATI GOST prvo VREĐAO, a onda je NASRNUO NA NJU!
Kseniju je bahati gost prvo verbalno vređao, da bi je nakon toga i udario i povredio!, Foto: Filip Plavčić

strašno

NAPADNUTA AKTIVISTKINJA NE DAVIMO BEOGRAD: Kseniju je BAHATI GOST prvo VREĐAO, a onda je NASRNUO NA NJU!

Samo par sati ranije, Ksenija se nalazila na pozornici na kojoj je, zajedno sa ostalim članicama inicijative Ne davimo Beograd, primila nagradu za “Podršku feminističkim politikama”

Objavljeno:

Aktivistkinja inicijative Ne davimo Beograd, Ksenija Radovanović, fizički je napadnuta na dodeli BeFem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu.

U toku događaja koji je u Kulturnom centru Grad organizovan u čast dobitnika i dobitnica nagrada, Kseniju je bahati gost prvo verbalno vređao, da bi je nakon toga i udario i povredio.

"Događaj je prijavljen obezbeđenju i policiji, koja je izašla na lice mesta. Kako se incident desio na javnom dešavanju, uz veliki broj svedoka, očekujemo da napadač bude pronađen u najskorijem roku", tvde oni.

Njihovo saopštenje prenosimo vam u celosti:

"Užasnuti smo činjenicom da se ovakav incident desio u jednom sigurnom prostoru, na događaju koji upravo propagira solidarno, ravnopravno i nenasilno društvo, bez straha i osude.

Koliko je borba za ženska prava stvarna, a nasilje koje žene svakodnevno trpe sveprisutno, možda najbolje govori činjenica da je naša aktivistkinja napadnuta baš na dan žena, osmi mart.

Samo par sati ranije, Ksenija se nalazila na pozornici na kojoj je, zajedno sa ostalim članicama inicijative Ne davimo Beograd, primila nagradu za “Podršku feminističkim politikama”.

Zahvaljujemo se organizatorima na nagradi i trudu da ukažu na važnost borbe za ženska prava, a znamo da nas ovakvi napadi i incidenti neće obeshrabriti i uplašiti, već zbližiti i ujediniti u odlučnoj zajedničkoj borbi za ravnopravno i solidarno društvo."

BONUS VIDEO:

KURIR NA LICU MESTA! DRŽAVNI VRH STIGAO OVOG JUTRA SA PATRIJARHOM SPC O KOSOVU (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.