POLJUBILA SAM OLIVERA MRTVOG I POSVETILA MU TETOVAŽU: Nikad emotivnija ispovest Ivanovićeve udovice
Milena po prvi put otkrila detalje njene i Oliverove ljubavi, Foto: Filip Plavčić

otvoreno o svemu

POLJUBILA SAM OLIVERA MRTVOG I POSVETILA MU TETOVAŽU: Nikad emotivnija ispovest Ivanovićeve udovice

Na dan kada je Oliver ubijen, Milenu su pozvali su je iz kancelarije i rekli da je doživeo srčani udar

Objavljeno: 28.02.2019. 15:18h
  • 144

Godinu dana nakon ubistva Olivera Ivanovića, jednog od najuglednijih lidera kosmetskih Srba, njegova supruga, Milena Popović Ivanović, našla se na meti brutalnih osuda dela javnosti i svojevrsnog linča na društvenim mrežama zato što ne živi život dostojan udovice.

U izuzetno dirljivoj i sasvim ličnoj ispovesti, ekskluzivno za Bazar, Milena prvi put otkriva za javnost intimne detalje o 12 godina njene i Oliverove ljubavi, zašto je porede sa Džeki Kenedi i šta je Oliver mislio o tome, kako je Bogdanu rekla da mu je tata mrtav, kao i kakvu je tetovažu posvetila ubijenom suprugu.

Na Mileninom desnom zglobu primetna je specifična tetovaža.

- To je Oliverov potpis. Posle njegove smrti odlučila sam da uradim tu tetovažu jer sam ga toliko puta za života videla kako ispisuje taj svoj potpis, a pošto se on, to sada znam, trajno potpisao na moj život, želela sam da to stavim na svoju kožu. Da se nikad ne izbriše.

PODELILA BIH METKE S NJIM

Da je znala šta ga tog jutra čeka kad izađe iz kuće, kaže da bi izašla zajedno sa njim.

foto: Facebook

- Tako bismo i te metke podelili zajedno, kao sve što smo pre toga delili. Možda bi ga manje metaka pogodilo i možda bi danas bio živ. Da sam mogla da biram, uvek bih izabrala da poginem umesto njega. Ne bih ni sekundu razmišljala da li da skočim ispred njega. Evo sad da mogu da vratim vreme, izabrala bih da to budem ja, a ne on. Jer znam da je Oliver jači od mene i da bi dalje u životu sa našim sinom mnoge stvari uradio bolje od mene.

Nikada neće zaboraviti jutro kada je Oliver izašao iz kuće i kada je ubijen. Pozvali su je iz kancelarije i rekli da je doživeo srčani udar.

- Mislila sam da je to verovatno posledica svega što mu se u prethodnom periodu dogodilo, da ga je taj stres stigao i nije mi bilo čudno da je takva stvar mogla da se desi. Otrčali smo do bolnice, pošto je u Mitrovici sve relativno blizu, i otišla sam pravo na interno odeljenje. Oni su mi rekli da je na hirurgiji. Dok sam trčala na hirurgiju, u glavi mi je bilo to da je on verovatno, kako je doživo infarkt, pao i povredio se pa ga sad ušivaju. Kad sam stigla na hirurgiju, tamo su već bili neki naši prijatelji i oni su mi rekli da je na Olivera pucano. Sećam se da sam ih samo pitala gde, misleći na koji deo tela, a oni su mi rukama pokazali po grudima.

LEŽAO JE MRTAV U SOBI, PODIGLA JE ČARŠAV I POLJUBILA GA

Tada je shvatila da su pucali da ga ubiju. Dok je čekala reanimaciju, po licima lekara videla je da to nije dobro. I 45 minuta kasnije, lekari su izašli da joj saopšte da ju je Oliver zauvek napustio. Zamolila ih je da joj dozvole da uđe da ga vidi.

foto: Profimedia, Printscreen, Zorana Jevtić

- Sećam se da sam ušla u tu sobu, Oliver je ležao pokriven belim čaršavom i to je, znate, scena kao na filmovima. Podigla sam čaršav i poljubila ga. U tom trenutku je još uvek bio topao... (suze) Posle su mi rekli da nisu mogli da me izbace iz sobe. Ja se toga ne sećam. Dva naša prijatelja su mi rekla da sam ga zagrlila i da nisam htela da ga pustim. Ne znam koliko je to trajalo... Cele te noći nisam htela da ga ostavim. Sedela sam pored njega, nisam poštovala nikakve naše običaje da idem kući da sedim sa ljudima. Ne, nisam htela da ga ostavim da tu noć bude sam.

BOL NE PROLAZI

Milena kaže da vreme ne leči bol, već vas samo nauči kako da živite sa svojom tugom.

- Ja i dalje sa mislima o Oliveru svaku noć odem na spavanje i sa tim mislima se svakog jutra probudim i znam da će tako biti do kraja mog života. Ali sam naučila kako da na najbolji način sačuvam tu ljubav i sećanje na njega.

"ŠTA DA RADIŠ, MAMA, TO JE ŽIVOT"

Bogdanu nije rekla odmah da mu je otac ubijen. Planirala je da mu saopšti nekoliko dana posle sahrane, kada sve prođe.

- Nisam ga odvela na sahranu jer sam znala da to neće biti obična sahrana i smatrala sam da on tog dana može da doživi neke stvari koje ne bi trebalo da doživi. I mislim da sam pravilno postupila. Tih dana nismo uključivali TV i nismo donosili štampu u kuću jer sam sve vreme smišljala način kako to da mu saopštim, a da za njega to ne bude šok - prisetila se Milena tih dana.

Međutim, na dan sahrane, kada se Milena vratila sa sahrane, Bogdan joj je prišao i rekao da bi hteo nešto da je pita.

Oliver Ivanović sa sinom Bogdanom
Oliver Ivanović sa sinom Bogdanom foto: Printscreen / Twitter / Milena Ivanović

- Pogledao me je pravo u oči i bez oklevanja pitao: "Je li moj tata mrtav?" Ne mogu da vam objasnim kako je on mene to direktno i zrelo pitao. Znala sam da na takvo pitanje mogu samo da mu dam isti takav odgovor. Rekla sam mu: "Jeste, tata je nastradao i više nije živ." On je istog trenutka ustao sa stolice na kojoj je sedeo i rekao mi: "Šta da radiš mama, to je život." Okrenuo se i otišao u sobu. U tom trenutku, ja kao da sam čula Olivera. Jer znam da bi u takvoj situaciji samo Oliver tako nešto izgovorio - iskrena je Ivanovićeva udovica.

BOGDAN NAUČIO DA PIŠE SA OLIVEROM U ZATVORU

Kada je prošlo 40 dana, Bogdan je shvatio da njegova majka odlazi na groblje i tada je zatražio da i on ide. Od tada joj traži da idu sve subote.

- Imamo svoj ritaul, prvo idemo da tati kupimo ruže, onda bombone koje je Oliver voleo, sveće, i obavezno mi traži da ponesemo čašicu rakije, jer je Oliver voleo da pre ručka popije čašicu rakije. Često nosi i neke poruke koje je za tatu napisao u toku nedelje ili sveske, kada dobije dobru ocenu jer želi da se pohvali tati. Bogdan se vrlo zrelo odnosi prema tome, on zna da je to tatin grob i to je njegov način da komunicira sa tatom. Mi puno pričamo i ja ga ne štitim previše jer, koliko god on bio mali sa svojih osam godina, mislim da je Bogdan specifičan u tom smislu što je odrastao pre vremena. On je pola svog života proveo u zatvoru, u posetama Oliveru u koje smo odlazili svakog ponedeljka i četvrtka. Sve brojeve i sva slova naučio je s Oliverom iza rešetaka - rekla je Milena za "Bazar".

MILENIN OTAC JE TERAO DA BIRA IZMEĐU NJEGA I OLIVERA

Prvi put je progovorila i o velikoj ljubavi između nje i Olivera, kao i svim preprekama koje su morali da prevaziđu.

- Nas dvoje smo se mnogo voleli i znali smo da ćemo provesti život zajedno. Znate, to je ona situacija kada vam je jasno kao dan da ste pronašli svoju drugu polovinu. Ja sam, iako jako mlada, bila svesna da sam pronašla čoveka svog života, a Oliver je, kao zreo čovek koji u tom trenutku već deset godina nije bio sa svojom prvom suprugom, u meni pronašao ženu na koju je čekao sve te godine. Iako to nije uobičajeno, pogotovo u Srbiji, da neko u 58. godini dobije dete, Oliver i ja smo to planirali i jako želeli. Znali smo da će naša ljubav biti potpuna tek kada dobijemo dete - iskrena je Milena.

- Porodio me je doktor Dušan Stanojević koji je bio Oliverov prijatelj, i odmah je pozvao Olivera da mu kaže da mu se rodio lep i zdrav sin i onda je dao slušalicu meni koja sam još ležala na stolu. Sećam se da je Oliver zaplakao i da mi se zahvaljivao što mu je život sada kompletan. On jeste imao već veliku decu, ali sada je pored sebe imao ženu koju voli, dom koji je toliko želeo dok je živeo sam, i u 58. godini je dobio peto dete. Plakala sam i ja, to je bila sreća kakvu mislim da nikada više neću moći da dotaknem u životu. Bogdanovo rođenje je slavio do zore u Skadarliji sa porodicom i prijateljima i cele noći me je zvao i slao mi slike. Bio je divan otac koji je u svemu učestvovao. Nije mu bilo teško ni da ustane noću da ga nahrani, da ga okupa i uspava. Govorio je da je Bogdan dete koje mu je bogom dano, a kada je bio u zatvoru on je bio njegov najjači motiv da sve izdrži, jer je najmlađi i tek je na pragu života. Sve što je radio, radio je za Bogdanovu budućnost, ali, eto, nisu mu dozvolili - dodaje.

KAKO JE PLANULA LJUBAV

O Oliveru je slušala odmalena. Sa njegovim srednjim sinom je bila školska drugarica, a njena majka je trebalo da bude kuma na njegovom venčanju. Oliver je tada bio u vezi o kojoj je pričao ceo grad, a Milenina majka je bila najbolja drugarica njegove devojke.

foto: Reuter / Đorđe Kojadinović

- Ta veridba je iznenada raskinuta i onda je moja mama sa njegovom bivšom verenicom noći i noći preplakala zbog Olivera. I ja sam tako dosta slušala o Oliveru, jer on je bio jako lep, harizmatičan i svi su ga voleli. Bio je, jednostavno, poseban. Sreli smo se kod zajedničkih prijatelja na nekom okupljanju na kojem je on razgovarao sa mladim ljudima o obrazovanju. U jednom trenutku došao je do mene i počeli smo da pričamo o istoriji umetnosti, srednjevekovnoj umetnosti koja nas je oboje zanimala, i srpskim manastirima. Pažljivo me je gledao i slušao. Ja sam već tada osetila neku energiju, iako nisam smela sebi to da priznam jer sam znala da je 30 godina stariji i da ga moja mama dobro poznaje - priseća se Milena.

Međutim, razmenili su brojeve telefona i nedugo posle toga počeli da se dopisuju. Ta dopisivanja su se ticala uglavnom istorije umetnosti i srpskih svetinja na Kosovu i to je trajalo mesecima. U nekom trenutku, oboje su shvatili da ne može da prođe dan, a da ne razmene bar jednu poruku ili telefonski poziv.

- Tada smo se dogovorili da se vidimo, i već na prvom sastanku smo znali da se među nama dešava nešto mnogo jače i da to oboje ne možemo da kontrolišemo. Tako je krenula naša veza, koja je u početku bila tajna. On je znao čija sam ja ćerka, a ja sam znala da je on čovek koji je 30 godina stariji od mene. Međutim, kako je vreme odmicalo, naša ljubav je samo rasla i Oliver je shvatio da mu ja u svemu odgovaram. Želeo je da to postane javna veza ali se plašio da se za mene veže zbog činjenice da sam dosta mlađa. Zato je otišao kod svoje najbolje drugarice, rekao joj za nas i zamolio je za savet. Ona mu je tada rekla nešto što mi je on kasnije priznao da mu je pomoglo da odluči: Jedna godina sreće više vredi nego ceo život životarenja bez ljubavi - priznaje Milena.

KAKO IH JE 13 DANA U DUBROVNIKU ZAUVEK SPOJILO

Predložio je Mileni da odu zajedno na letovanje, da prevare roditelje, tetke, rođake i sve druge i da vide kako funkcionišu kada su par koji može nesmetano da prošeta ulicom.

- Bili smo 13 dana u Dubrovniku gde smo proveli divno vreme zajedno, i kada smo se vratili sa tog puta, sutradan smo odlučili da počnemo da živimo zajedno. Tada sam svojim roditeljima saopštila da sam u vezi sa Oliverom. Moj otac me je pustio da kažem do kraja sve što sam imala i onda mi je rekao: "Ako si ti tako odlučila, u redu. Ali da znaš da je tvoj dečko godinu dana stariji od tvog oca i da, ako želiš da nastaviš sa njim, moraćeš da biraš između nas i njega. Jedno i drugo ne dolazi u obzir." Ja sam mu ponovila da sam sigurna da je Oliver moja sreća i moj život i istog trena spakovala stvari i izašla napolje.

Vremenom je Milenin otac, kao i cela familija, shvatio da njihova ljubav nije šala i da su ozbiljni u nameri da ceo život budu zajedno. Počeli su da popuštaju, a kada se rodio Bogdan, i jedni i drugi su bili presrećni.

- Moji roditelji su kasnije Olivera voleli više nego mene - kaže Milena.

I sada sluša kako ljudi imaju običaj da kažu "Oliverova nevenčana supruga".

- Žalim te ljude koji misle da je formalnost garancija ljubavi. Nije, u životu je baš sve suprotno od toga. Da mogu da vratim vreme, ja bih sve isto. Ne bih tražila da se venčamo. Jer meni je bilo bitno samo da zaspim i da se probudim pored njega. Bilo mi je dovoljno da njegovo srce kuca pored mog. Ja sada imam dete koje je plod te velike ljubavi i toliko sam srećna zbog toga, jer znam da kroz njega ta naša ljubav nastavlja da živi. Zato ne mogu da me dotaknu nikakve priče, jer ja znam da je Oliver poslednji put na ovom svetu u moje oči pogledao.

MILENU ČESTO POREDE SA DŽEKI KENEDI

- Često su me sa njom poredili zbog izgleda, a naročito sada kada se, eto, ispostavilo da imamo i sličnu sudbinu. Moram vam reći da je Oliver voleo kada mi ljudi kažu da ih podsećam na nju. I po stilu odevanja po kojem sam klasičniji, da ne kažem staromodniji tip, i po frizuri, ja sam svesna da ima sličnosti i meni to imponuje. Ipak je ona bila ikona stila i neko ko je ostavio traga u istoriji. Dok je bio u zatvoru, Oliver mi je govorio da uvek gradom idem doterana i uzdignute glave jer se on i zaljubio u takvu Milenu. Ja sam nastavila tako da živim.

Ceo intervju možete pročitati u štampanom izdanju Bazara.

BONUS VIDEO: NASILNIK, BRUTALNI LAŽOV I PROPALITET! Kako se Sergej Trifunović bori sa PROZIVKAMA TVITERAŠA?!

(Espreso.co.rs / Bazar)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media