LUKSUZ PO RUSIJI I KINI KOŠTA 5.000 EVRA, LETOVANJE U GRČKOJ PLATITE 60! Šta Srbe najviše zanima na Sajmu turizma?
Posetite 41. Međunarodni sajam turizma i iskoristite ekskluzivne popuste!, Foto: Filip Plavčić

41. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA

LUKSUZ PO RUSIJI I KINI KOŠTA 5.000 EVRA, LETOVANJE U GRČKOJ PLATITE 60! Šta Srbe najviše zanima na Sajmu turizma?

Bogata ponuda izlagača obuhvata najpovoljnije aranžmane za letnju sezonu, putovanja u daleke egzotične destinacije, a može se naći po nešto za svačiji džep

Objavljeno:
Višnja Marjanović

Još jedan Međunarodni sajam turizma je stigao u Beograd. Ovogodišnji slogan pod kojim je otvorena smotra na Beogradskom sajmu je "Leto je bliže nego što mislite", a na sajmu učestvuje više od 650 direktnih izlagača i suizlagača iz 38 zemalja.

Organizatori 41. Međunarodnog sajma turizma očekuju da broj posetilaca dostigne između 60.000 i 70.000 ljudi, a zainteresovani mogu pogledati šarenolike ponude izlagača do 24. februara.

Zemlja partner ovog događaja za 2019. godinu je Bugarska, dok će se na ovogodišnjem Sajmu turizma prvi put predstaviti Maldivi, a ponovo nastupaju egzotične zemlje poput Indonezije i Kube.

foto: Filip Plavčić

Za ljubitelje putovanja, ovo je jedna od najzanimljivih godišnjih manifestacija gde imaju priliku da pogledaju bogate ponude aranžmana iz mnogobrojnih agencija i isplaniraju svoja savršena putovanja za 2019. godinu - od "first minute" ponuda za letovanja, tura po raznim evropskim gradovima, porodičnih odmora, krstarenja, pa do egzotičnih destinacija za ljubavne parove...

foto: Filip Plavčić

Kao jedan od najposećenijih sajmova turizma u jugoistočnoj Evropi, ovaj događaj idealan za početak planiranja ovogodišnjih odmora. Espreso je popričao sa predstavnicima agencija i, sudeći njihovim rečima, posetioci se najviše interesuju za cene aranžmana.

Naši sagovornici su nam takođe rekli da su aranžmani u ostrvskom delu Grčke (na primer, Halkidiki ili Paralija) najpovoljniji, a uglavnom i najtraženiji. Na primer, iz pojedinih agencija rekli su nam da je apartmanski smeštaj u tom delu Grčke ubedljivo najpopularniji među putnicima.

foto: Filip Plavčić

Međutim, iz druge turističke agencije kažu da "od standardne ponude svakako najveći broj putnika uzima učešće za aranžmane koje se tiču Turske", dok i najveći broj porodica sa decom bira odmor u hotelima u baš ovoj zemlji. Ipak, dosta putnika se odlučuje i za grčka ostrva - Rodos, Kos, Skijatos, Krf...

- Najpovoljniji i ove godine je kopneni deo Grčke, tačnije Halkidiki. Cene aranžmana za 10 dana na ovoj destinaciji se kreću već od 59 evra - rekao nam je Andrej Todorović.

Agencija u kojoj on radi takođe ove godine klijentima nudi i direktan čarter let za Šarm el Šeik u Egiptu, gde možete provesti Usrks i Prvi maj za oko 450 evra. Takođe su u ponudi i putovanja na dva nova bisera Egeja - ostrva Paros i Mikonos.

foto: Filip Plavčić

Iz agencija su nam takođe rekli da se klijentima nudi veliki izbor hotelskog smeštaja i apartmanskog smeštaja, a mogu izabrati da putuju autobusom, automobilom i avionom - mada su, zbog viših cena, putovanja avionom ređe tražena. Putnici najčešće biraju aranžmane tokom kojih će putovati svojim kolima ili busom nekoliko sati duže, a gde će i uštedeti novac za trošak.

Pored "tradicionalnih" putovanja u zemlje kao što su Grčka, Turska ili Crna Gora, posetioci se raspituju i za daleka putovanja i ekskluzivne destinacije.

foto: Filip Plavčić

Marijana iz jedne druge agencije rekla nam je da, iako su od najvećeg interesovanja jeftiniji aranžmani, od jutros su se neki posetioci već raspitivali i za putovanja na Bali, Dubai, Tajland i slična egzotična mesta.

Takođe, jedan od najekskluzivnijih aranžmana u ponudi na ovogodišnjem Sajmu jeste putovanje na Transibirsku železnicu. Aranžman najpre uključuje avionski let ide do Moskve, a zatim se odlazi na transkontinentalnu avanturu vozom, gde se obilaze gradovi Rusije, Mongolije i Kine. Ovo putovanje traje 15 dana, a da bi ste uživali u čarima Transibirske železnice, morali biste izdvojiti oko 5.000 evra.

foto: Filip Plavčić

Krstarenje i obilasci divne Kanade i bisernoledene Aljaske je takođe vrlo zanimljiv aranžman u ponudi ove agencije, idealan za avanturiste. Ovo putovanje od 15 dana je takođe i nešto jeftinije, a koštalo bi vas oko 4.000 evra.

foto: Filip Plavčić

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.