RODITELJI U PARAĆINU ZABRINUTI: Prepolovljen broj dece koji dolaze u vrtiće
Paraćinu nema puno obolelih i nije proglašena epidemija gripa, Foto: Profimedia

rizično

RODITELJI U PARAĆINU ZABRINUTI: Prepolovljen broj dece koji dolaze u vrtiće

Direktorka Predškolske ustanove "Bambi" u Paraćinu Ivona Mihajlović rekla je da sva četiti vrtića rade, ali sa mnogo manje dece nego što je to uobičajno

Objavljeno:

Roditelji iz Paraćina ovih dana ne odvode decu u vrtić zbog virusa gripa koji vlada. U četiri paraćinska vratića ima ukupno 650 upisanih mališana, a radi preventive ostaju kod kuće.

U celoj Srbiji je raspust produžen do 22.februara zbog epidemije gripa, ali to ne važi za predškolske ustanove.

Direktorka Predškolske ustanove "Bambi" u Paraćinu Ivona Mihajlović rekla je da sva četiti vrtića rade, ali sa mnogo manje dece nego što je to uobičajno. "U sva četiri vrtića je prepolovljen broj dece koja dolaze. Jednim delom jer su deca bolesna, najčešće prehlađena ili imaju neki blaži oblik gripa. Nemamo informaciju da je neko dete teže bolesno, ali u većem broju roditelji su preventivno povukli svoju decu iz kolektiva da se ne bi razbolela", kazala je novinarima Mihajlović. Ona je dodala da je na taj način smanjen rizik od gripa, kao i da nema razloga za zabrinutost roditelja, jer svakog jutra prilikom prijema mališana prisutna je medicinska sestra, a igračke i posuđe se redovno dezifinkuju.

"Mi smo po zakonu u obavezi da imamo sobu za izolaciju, tako da ako neko dete dobije temperaturu, uz pratnju medicinske sestre, se izoluje do trenutka dok roditelj ne dođe po dete. Sve naše aktivnosti smo usmerili ka tome da sprečimo širenje gripa. Koristimo sredstva za dezinfekciju igračaka, posuđa, i isključivo se koriste papirni ubrusi, rekla je Mihajlović. Iako u Paraćinu nema puno obolelih i nije proglašena epidemija gripa, u paraćinskoj bolnici je na snazi zabrana poseta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.