ANONIMNI PORTAL PODIGAO INTERNET NA NOGE: Ko stoji iza ISTRAGE i zašto su mnogi u STRAHU od nje? (VIDEO)
Autori portala Istraga u akciji, Foto: Printscreen

otkrivamo

ANONIMNI PORTAL PODIGAO INTERNET NA NOGE: Ko stoji iza ISTRAGE i zašto su mnogi u STRAHU od nje? (VIDEO)

Mene više zanima ko je dao autobus GSP da u njemu snimate

Objavljeno: 01:05h

Nedavno je startovao portal sugestivnog naziva Istraga, koji se bavi istraživanjem istine, ponajviše ona koja je u vezi sa političarima, novinarima i institucijama koje bi se mogle okarakterisati kao opozicione.

U skladu sa tim na njemu se mogu pronaći naslovi poput ovih: "Kolike su plate u KRIK-u? Novinarka KRIK-a Marta Mihajlović letuje na luksuznim destinacijama", "Šta traže glumci na protestima? Bane Vidaković – Heroin, zatvor i prevare", "Ko je čovek sa Tadićem na protestu u Beogradu? Bomba pod automobil, Zvezdarski klan, Golubarska mafija, bombe na kuću…", "TAJNI SASTANAK U NJUJORKU: VUK JEREMIĆ, TAJKUN OSTOJA MIJAILOVIĆ I BRAT VELJE ILIĆA (VOJISLAV ILIĆ)", "DOSIJE SINIŠA KOVAČEVIĆ: Od tvorca predstave o nastranim Nemanjićima do nacionaliste", "Roditelji novinarke nedeljnika “Vreme” Jovane Gligorijević izvređali SPC", "Novinarka KRIK-a Dragana Pećo u zagrljaju muškaraca u albanskim duksevima", "Hana Adrović jedan od lidera protesta u Beogradu simulira oralni seks u klubu"... I slični.

Novinarka KRIK-a na luksuznoj plaži u Dubaiju
Novinarka KRIK-a na luksuznoj plaži u Dubaijufoto: Printscreen

Neki od "prozvanih" reagovali su putem društvenih mreža, pa je tako novinarka Jovana Gligorijević oštro prokomentarisala spot Istrage rečima: "Vi ste k*rac od ovce kom je neko izmontirao klip od 1:34 ničega (osim što se na 0:43 vidi da vam je ortak nesposoban da zalepi nalepnicu). Mene više zanima ko je dao autobus GSP da u njemu snimate", a Brankica Stanković je imala sličan komentar: "Vi ste, sudeći po snimku kojim se "reklamirate", huligani sa kapuljačama".

Pokušali smo da saznamo ko stoji iza ovog portala, ali smo naišli na zid, iz prostog razloga što na sajtu ne postoji impresum, niti su autori tekstova potpisani.

Na ovo je reagovao i NUNS koji u svom saopštenju podseća da sajt istraga.rs "ne poseduje impresum pa se ne zna ko zapravo stoji iza ovog takozvanog medija".

- Istovremeno, tekstove ovog "hrabrog" portala prenose po društvenim mrežama uglavnom botovi, što je još jedan dokaz da je reč o botovskom oruđu, čija je jedina svrha postojanja da etiketira i kroz tabloidno blato pokušava da provuče sve one koji misle svojom glavom i ne pristaju na cenzuru. Da li su ovaj sajt i ovakve "istrage" taj najavljeni napredak u slobodi medija o kom je na sav glas govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno u Davosu? - navodi NUNS u saopštenju.

Iz Istrage je odmah stigao odgovor u vidu posta na Tviteru:

foto: Printscreen

Ostaje da vidimo u kom pravcu će dalje ići rad ovog interesatnog projekta i koje će "istrage" i nad kim sprovoditi u budućnosti.

Zato pitamo vas, šta mislite, ko su autori Istrage?

BONUS VIDEO:

CECA NA SASLIŠANJU U VIŠEM SUDU! KARLEUŠA JOJ OPET NE SME NA OČI: Ražnatovićeva na vreme stigla u sud, od JK ni danas ni traga ni glasa! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.