ESPRESO NA SLANINIJADI U KAČAREVU: Vegetarijanci, nemojte čitati ovaj tekst! (FOTO)
Foto: Printscreen

PRAZNIK ZA SVA ČULA

ESPRESO NA SLANINIJADI U KAČAREVU: Vegetarijanci, nemojte čitati ovaj tekst! (FOTO)

Meso, meso, meso...

Objavljeno:
Filip Plavčić

Slaninijada je manifestacija jedinstvena po svom sadržaju. Održava se u Kačarevu od 1987. godine i zasnovana je na promociji proizvoda od mesa koji reprezentuju tradicionalne gastronomske običaje i kuhinju stanovništva Južnog Banata

foto: Printscreen

Predstavnici iz 74 zemlje dolazili su u ovo malo vojvođansko selo ne bi li ukrstili slanine na najvećoj manifestaciji posvećenoj ovom specijalitetu. Posetioci mogu probati slaninu iz Kine, Francuske, Nemačke, Amerike, Portugala, Rumunije, kao i iz svih zemalja regiona.

foto: Printscreen

Svake godine, na preko 3000 m2 zatvorenog i otvorenog prostora postavlja se stotine štandova i izlažu se stotine tona slanine.

Ovaj najveći sajam slanine na svetu ugosti preko 100.000 posetilaca.

foto: Printscreen

Ekipa Espresa je među posetiocima. Probali smo najbolje mesu u regionu i, jednom rečju, oduševili se. I to ne samo mesom.

Ovde se takođe izlažu i drugi proizvodi kao sir, kajmak, kačkavalj, mast, domaće tucane ljute paprike, pa čak i domaća rakija. A ko voli čvarke (verovatno svi), ovde će se baš usrećiti jer ne postoji mesto na svetu gde ima više čvaraka nego na Slaninijadi u Kačarevu.

foto: Printscreen

Pravi mali raj za sve gurmane, pakao za vegeterijance i vegane.

Mi smo se ludo proveli (i najeli), a vi pogledajte samo delić atmosfere koji smo snimili za vas koji niste bili u prilici da posetite ovogodišnju Slaninijadu.

BONUS VIDEO:

Sergej Trifunović: Nebojša Krstić nije čovek, on je mačji izmet


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.