GREJE SE NA SVEĆU, SMRZAVA JER JOJ JE U STANU MINUS! Baka Dragana (77) živi u agoniji ZBOG IZVRŠITELJA (FOTO)
Dragana Milisavljević, Foto: Stefan Kojić

inkvizicija NA SRPSKI NAČIN

GREJE SE NA SVEĆU, SMRZAVA JER JOJ JE U STANU MINUS! Baka Dragana (77) živi u agoniji ZBOG IZVRŠITELJA (FOTO)

Ova penzionerka nema struju i grejanje usred zime

Objavljeno: 09:05h
Jelena Čabović

Dragana Milisavljević (77) penzionerka iz Beograda već mesec dana živi u mraku zbog izvršitelja koji su joj isključili struju bez ikakvih pravnih osnova.

Naime, Dragana već više od deceniju bije bitku sa sudstvom, advokatima, izvršiteljima i naslednicima u nadi da će dokazati da je stan u Cvijićevoj broj 79 njen.

1 / 5 Foto: Stefan Kojić

Nažalost, Draganin slučaj je još jedan u moru sličnih, a ovo je njena priča.

Ekipa Espresa posetila je Draganu u njenom stanu kako bi nam ispričala sve o ovom slučaju. Iscrpljenu od višegodišnje borbe zatekli smo sveću na stolu i plinsku grejalicu koj tek zgreje mali dnevni boravak. Skuvala nam je kafu na plinskom rešou i ispričala do detalja kako se oseća i šta je sve snašlo u poznim godinama.

Dragana Milisavljević priča o svojoj muci
Dragana Milisavljević priča o svojoj muci foto: Stefan Kojić

Pakao ove gospođe je počeo kada je od tadašnjeg vlasnika 2005. godine kupila stan od 61 kvadrata za 69.000 evra o čemu svedoči kupoprodajni ugovor.

Kupoprodajni ugovor
Kupoprodajni ugovor foto: Privatna arhiva

- Ubrzo me je tadašnji predsednik kućnog saveta obavestio da će me tužiti, jer baka koja je umrla 1995. godine ima pravne naslednike koji će tražiti stan od mene preko suda - započinje priču za Espreso Dragana i dodaje da te 2005. godine nije ni slutila da bi ovako nešto mogla da doživi u 2019. godini.

1 / 5 Foto: Stefan Kojić

Dragana objašnjava da je stan kupila od vlasnika Branka M. koji je tada uredno bio upisan u katastru, pa nije ni posumnjala u vredostojnost isprava, te se upisala kao novi vlasnik kako procedura i nalaže.

- Mogu samo da pretpostavim šta se desilo od 1995. godine do 2003. godine ko je sve izdavao taj stan i šta se dešavalo. Baka je imala kako sam čula tada kućepazitelja koji je se brinuo o baki i stanu, pa je pitanje ko je prvo prodao stan Branku M. nakon bakine smrti - objašnjava ova penzionerka i naglašava da je ona prema svim pravima i običajima savestan kupac stana u Cvijićevoj i da očito ima posla sa prevarantima.

Draganina dokumentacija
Draganina dokumentacija foto: Stefan Kojić

Nakon svega pojavljuje se izvesni Sanel G. iz Bosne koji je pravni naslednik koji želi da Dragani oduzme stan, jer smatra da kao zakonski naslednik na to ima pravo. On ubrzo angažuje advokate koji pošto-poto žele da Draganu izbace na ulicu. Slučaj je završio na sudu, a naslednici su dobili spor. Nakon toga od strane naslednika zatraženo je od EPS-a, uz validnu dokumetaciju, da se isključi struja u stanu br 4 gde je Dragana, jer naslednici neće boraviti u njemu naredne dve godine.

Ovo je za Draganu Milisavljević bio novi udarac.

Dragana pokušava da se ugreje o šolju tople kafe
Dragana pokušava da se ugreje o šolju tople kafe foto: Stefan Kojić

Uprkos svemu, ona je i dalje u stanu, jer je u strahu da ako ode, neće imati gde da se vrati. Boli je i to što sud ne sankcioniše onog koga treba, a država štetu prebacuje na oštećenu stranu, te je ceo slučaj za nju jedna organizovana inkvizicija.

- Možete misliti da su mi struju isključili u vreme najgore hladnoće. Ovde sam se smrzavala u prva tri dana, pa sam zaradila upalu pluća. Plašila sam se da izađem iz stana u prvih nekoliko dana. Dece nemam, živela sam sa majkom, ostali su mi prijatelji koji mi izlaze u susret, ali nije to to. Znate i sami da je bolje u svom stanu, a i ne volim da smetam. Ovde spavam, a preko dana odem kod drugarice da se ugrejem i pojedem nešto, jer me ona zove - objašnjava svoju muku ova penzionerka i nastavlja da prepirčava kako izgleda njen život.

Plinska grejalica koju je Dragana dobila od prijatelja
Plinska grejalica koju je Dragana dobila od prijatelja foto: Stefan Kojić

Dragana je završila likovnu akademiju i Filozofski fakultet , a svojevremeno je bila profesor Više škole likovnih primenjenih umetnosti. Restaurirala je Vaznesenjsku crkvu i mnoštvo manastira i crkava, a svoju ljubav prema slikarstvu od 70-ih godina pa do penzionisanja prenosila je na mnoge genercije o čemu svedoče i umetnička dela njenih studenata.

1 / 3 Foto: Stefan Kojić

Ova penzionerka u svojoj 77. godini ne može da živi dostojanstveno kako bi trebalo i to ne svojom krivicom.

- Odem u nabavku, ali ja ne mogu ništa ovde veliko da skuvam. Skuvam po neko jaje na plinskom rešou, za večeru pojedem nešto suvo i tako. Odem kod drugarice jednom nedeljno da se okupam i operem kosu. U toku nedelje ovde koliko mogu ugrejem vodu, pa se perem u delovima. Šta reći još... Veoma sam iscrpljena posle svega što se desilo, ali i dalje ću se boriti za ono što je moje. Ovaj stan je sve što imam, a kupila sam ga od ušteđevine koju sam imala kad sam prodali stan na Novom Beogradu. Jedva čekam da se sve ovo završi, jer predugo traje, moj advokat i ja smo uradili sve što je trebalo, a sve je po zakonu - tvrdi ona.

1 / 5 Foto: Stefan Kojić

Dragana je za kraj poslala poruku da je vreme da država radi kako treba i češlja sve one koji ne rade i nisu radili po zakonu ili ćemo svi biti žrtve sa nesamerljivim posledicama.

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.