ALBANCI OPET KOPAJU PO SRPSKIM RANAMA: Novi sramni čin zbog koga duša boli svakog Srbina!
Oko mesta gde je bila ploča, nalazi se velika količina zemlje, građevinskog šuta i kostiju, Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

Ne prestaju

ALBANCI OPET KOPAJU PO SRPSKIM RANAMA: Novi sramni čin zbog koga duša boli svakog Srbina!

Ploča posvećena otetim novinarima porušena je i odneta sedmi put za poslednjih šest godina

Objavljeno:

Ploča postavljena na mestu gde su 1998. godine oteti novinari Ðuro Slavuj i Ranko Perenić, na putu između Velike Hoče i manastira Zočište, porušena je i odneta sedmi put za poslednjih šest godina.

RTS prenosi da su ploču, nedaleko od mesta gde je bila, pronašli predsednik Društva novinara Kosova i Metohije (DNKiM) Budimir Ničić i član Uprave Udruženja novinara Srbije (UNS) Živojin Rakočević.

U saopštenju ova dva novinarska udruženja objavljeno je da su na mestu gde je bila ploča vidljivi tragovi građevinske mašine kojom je ploča sa postoljem iščupana. Oko mesta gde je bila ploča, nalazi se velika količina zemlje, građevinskog šuta i kostiju, najverovatnije životinjskog porekla.

Novinari Đuro Slavuj i Ranko Perenić su 21. avgusta 1998. godine krenuli ka manastiru Sveti Vrači u Zočištu da urade prilog o povratku otetih monaha.

Prema podacima dobijenim od njihovih porodica, poslednji put viđeni su u Velikoj Hoči, u prepodnevnim satima. Greškom su krenuli ka Orahovcu, koji je u to vreme bio pod kontrolom OVK.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.