NEMOJTE DA STE DOSADNI INAČE ĆU... Očajna sestra je molila MIROLJUBA za pomoć bratu koji UMIRE! ON IH JE OTKAČIO!
Miroljub Petrović, Foto: Printscreen Facebook / Miroljub Petrovic

OTKRIVENO!

NEMOJTE DA STE DOSADNI INAČE ĆU... Očajna sestra je molila MIROLJUBA za pomoć bratu koji UMIRE! ON IH JE OTKAČIO!

Bez trunke grize savesti, bezdušno, ovaj "iscelitelj" takav odgovor je uputio na vapaj Biljane Jovanović!

Objavljeno: 21:54h

Nemojte da ste dosadni jer ću da vam blokiram mejl - monstruozno je odgovorio lažni doktor Miroljub Petrović pred smrt Slavča Petrova (31), a nakon što je nesrećnu porodicu mesecima obmanjivao da će izlečiti mladića i naplaćivao im svoje nadrilekarstvo.

Bez trunke grize savesti, bezdušno, ovaj "iscelitelj" takav odgovor je uputio na vapaj Biljane Jovanović, sestre nesrećnog mladića, koja mu je napisala:

- Molim Vas da mi posvetite deset minuta, ja nemam kome drugom da se obratim…

Poruke sa Miroljubom Petrovićem
Poruke sa Miroljubom Petrovićem foto: Printscreen/Blic

Lažni doktor Petrović mesecima je ubeđivao porodicu bolesnog mladića da je njegova terapija jedina koja može da ga izleči, uzimao novac jer u njegovom "medicinskom centru" dan košta 120 evra. Ipak, Petrović se nijednom do sada u svojim javnim obraćanjima nije upitao - da li bi nesrećni mladić možda danas bio živ, da očajnoj porodici koja je tražila pomoć i spas, nije svoje lažno predstavljanje nametao kao jedinu istinu i manipulisao njima dok i sam nije shvatio da mladić umire.

foto: Facebook

- Doktore Petroviću, molim Vas da pomognete da ga spasemo... Izvinite duboko što ovako insistiram... ali ja nemam nikog drugog da mu se obratim... molim Vas da mi date deset minuta vremena. To mi je od presudne važnosti... Oprostite... - napisala je Petroviću Slavčova sestra Biljana poslednjeg dana novembra prošle godine, oko mesec dana pre nego je mladić preminuo.

U roku od jednog minuta, porodici stiže nemilosrdan odgovor "doktora Petrovića", čoveka kome veruju da se trudi da izleči tridesetjednogodišnjeg Slavča.

- Nemojte da ste dosadni jer ću da vam blokiram mejl. Imate kolegu koji radi sa pacijentima i njemu se javite na 062.......

Tokom borbe za život nesrećnog mladića, i on i sestra, obraćaju se "doktoru" ponizno. Trude se da ga bilo kojom rečju ne uvrede. Mejlovi počinju sa izvinite, završavaju sa oprostite. On je njihov spas. Ne žele da mu smetaju iako plaćaju "terapiju". "Doktor Petrović" je njihova i jedina nada. Žele mu svu sreću koja se može zamisliti.

Poruke sa Miroljubom Petrovićem
Poruke sa Miroljubom Petrovićem foto: Printscreen/Blic

- Izvinjavam se što vam uzimam deo večeri, ali u velikoj smo panici... Danas je (brat) radio magnetnu i znaju da je 90 odsto benigni, ali na mestu koje nije za operaciju... - piše sestra.

Sestra "doktora Petrovića" redovno obaveštava o svemu. Bitno joj je da on zna svaku promenu u zdravlju brata kog neizmerno voli, kako bi "doktor" mogao da reaguje. Sa strahom mu prijavljuju popijeni lek iz apoteke, odlazak u bolnicu na snimanje. Sestra nastavlja:

- Sve vas razumem o čemu pričate... ali ne znam zbog čega se i toliko plašim... zašto magnetna ne pokaže bolje rezultate... pitam se, pored svega i principijelno se pridržava (terapije) i hrane i molitve... Izvinjavam se, što možda ponavljam pitanja, ali ste dobar čovek... Hvala vam što ste uz nas... Poslala sam vam rezultate snimka... znam šta ćete da kažete ali možda tako dobijete bolju sliku - jedan je od sestrinih mejlova.

Poruke sa Miroljubom Petrovićem
Poruke sa Miroljubom Petrovićem foto: Printscreen/Blic

Umesto da se pitamo i tražimo odgovor, kako je moguće da autoritet "doktora" traje sve do momenta dok mladić ne umire... sagledajmo činjenice.

Dobrodušna porodica teško bolesnog mladića. Oni u očaju traže spas. Pokušaće sve, ali sve, samo da se Savčo koga obožavaju, izleči. Da poživi. Tražeći spas, "doktor Petrović" im bez trunke savesti nudi svoju isceliteljsku terapiju, ubeđuje da je to jedino što leči. Ovaj čovek se lažno predstavlja kao doktor i niko ga zbog toga ne kažnjava, a javna je ličnost. Za nesrećnu porodicu on je doktor. Taj isti "doktor" održava tribine po gradovima u Srbiji koje se prenose na internetu i dostupne su svima. Nadrilekar gostuje i na različitim televizijskim stanicama i bez problema svoju obmanu i stavove predstavlja kao nepobitnu istinu.

Među mnoštvom mejlova su potresne reči premilunog Slavča, "doktore radim sve to ste rekli". Mladić opisuje kako se pridržava terapije, a onda i pita "doktora", da li možda nešto treba da promenim jer očigledno je, nije mu bolje.

- Samo da se nastavi – sumanuti je odgovor Petrovića.

Sestrini mejlovi su puni emocija, ne krije ih.

- Ovo je najteži period u mom životu, a vi ste uz nas. Dajete savete i emotivno ste nas podržali... Molim se za vas - piše sestra u prvim danima terapije Petrovićevom metodom.

"Molim se i za brata i za vas"

U početku "lečenja" kada lažni doktor uverava da je njegova terapija jedina ispravna i obećava da će Slavčo biti izlečen, sestra mu piše da je kralj. Prati sve njegove javne nastupe. Otkriva mu da i ona veruje u Boga kao i on. Petrović, inače u svim javnim obraćanjima ističe svoju pobožnost. Sestra mu piše kako se moli za brata, ali i njega, doktora, za kog veruje da im iskreno pomaže.

Poruke sa Miroljubom Petrovićem
Poruke sa Miroljubom Petrovićem foto: Printscreen/Blic

Petrovićevi mejlovi su međutim, kada bi bilo mesta za ironiju, rekli bismo strogo doktorski. Ponavlja da se samo pridržavaju terapije i sve će biti u redu. Po ovom prevarantu, lekari ovi "obični" su neznalice, njihove metode prevara.

I tako je bilo dok mladić nije legao u postelju. Više nije mogao ni da koristi "doktorovu terapiju".

Tada od Petrovića nisu dobili pa, ni reč utehe. Njegova blokada mejl adrese pred sam kraj života mladića, bespomoćnost je dovela do beznađa.

Petrović se u svom poslednjem obraćanju koje je juče snimio, govoreći agresivno i stisnutih zuba, pohvalio tvrdeći kako dobija "na stotine mejlova podrške". Dodao, kako mu dobijeni mejlovi "daju podršku da se bori pritiv pilićara, kokošara, miševa, koje ćemo da oduvamo, tako da ih pošaljemo na smetlište, gde im je mesto". Potom je, kao da iza sebe nema preminule, najavio da ide da gostuje na još jednu televiziju "kako bi uzdrmao žabokrečinu". I onda poručio: Do pobede.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.