DOBIO 200.000 EVRA, ZAPLENJENE OBJEKTE I NOVAC OD NJIHOVOG IZDAVANJA! Kosmajcu vraćeno jemstvo
Prvo je pušten, a sada su mu i pare vraćene!, Foto: Zorana Jevtić

NEVEROVATNO

DOBIO 200.000 EVRA, ZAPLENJENE OBJEKTE I NOVAC OD NJIHOVOG IZDAVANJA! Kosmajcu vraćeno jemstvo

Nakon pravosnažne presude kojom je krajem oktobra Dragoslav Kosmajac (64) oslobođen od optužbi za podstrekavanje na zloupotrebe, njemu je vraćena kaucija od 200.000 evra i 20-tak lokala

Objavljeno:

Nakon pravosnažne presude kojom je krajem oktobra Dragoslav Kosmajac (64) oslobođen od optužbi za podstrekavanje na zloupotrebe, njemu je vraćena kaucija od 200.000 evra i 20-tak lokala koji su mu bili privremeno zaplenjeni tokom krivičnog postupka pred Višim sudom u Beogradu. Što se tiče neosnovanog lišenja slobode i pritvora u kojem je bio četiri meseca, Kosmajac nije podneo molbu za sporazum o naknadi štete komisiji Ministarstva pravde, rečeno je u ministarstvu. Tokom privremene zaplene lokala, koja je trajala skoro četiri godine, njima je uz obavezu "dobrog domaćina" upravljala, odnosno davala ih u zakup Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde. Lokali su nastavili da rade i posle zaplene, ali je kiriju od zakupa ubirala Direkcija. Sada je u toku je prebacivanje novca koji je prihodovan izdavanjem nepokretnosti koje su bile privremneo oduzete, rečeno je u Ministarstvu pravde. "Postupak prebacivanja novca biće okončan kada se okonča postupak plaćanja eventualnog poreza na prihod od izdavanje nepokretnosti", naveli su u Direkciji.

Kauciju od 200.000 evra koje je položio kako bi se branio sa slobode, takođe mu je vraćena, nakon pravosnažne odluke o vraćanju kaucije od 3. decembra, rekla je za beogradske agencije portparol Višeg suda Bojana Stanković.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Kosmajca od optužbi da je dvojicu geodeta podstrekavao na zloupotrebu službenog položaja kako bi mu pripala parcela na Zvezdari koja je u vlasništvu države. Tom odlukom odbijena je žalba tužilaštva i potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda kojom su Kosmajac, Dragi Milidrag i Milan Rapajić odlobođeni zbog nedostatka dokaza da su izvršili krivična dela. Državno pravobranilaštvo kao predstavnik Republike Srbije upućeno je na parnicu radi ostvarivanje svog imovinsko-pravnog zahteva. Kosmajcu je posle hapšenja 9. novembra 2014. godine odlukom Višeg suda bilo privremeno zaplenjeno dvadesetak lokala u Beogradu. Četiri meseca kasnije, pošto je uplatio sudu kauciju od 200.000 evra, 10. februara 2015. Kosmajcu je ukinut pritvor i pušten je da se brani sa slobode. On je pre hapšenja u bio dovođen u vezu sa trgovinom narkoticima, ali za to nikada nije optužen.

BONUS VIDEO:

PARTIZAN NIJE DOBIO SAMO STADION. Evo koji su sve objekti pripali crno belima. (KURIR SPORT)

(Espreso.co.rs / agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.