U OVOM SRPSKOM GRADU PLATIĆETE KAZNU OD 60.000 DINARA AKO NE OČISTITE SNEG! Pljušte udari po džepu
Šest pravnih lica kažnjeno je u četvrtak sa po 60.000 dinara, a šest odgovornih lica u pravnom preduzeću i jedan građanin sa po 6.000 dinara, Foto: Tanjug/​Dušan Aničić

apel za sve građane

U OVOM SRPSKOM GRADU PLATIĆETE KAZNU OD 60.000 DINARA AKO NE OČISTITE SNEG! Pljušte udari po džepu

Komunalni policajci su juče kontrolisali centar grada, a danas će kontrolu proširiti i na bulevare i širi centar grada

Objavljeno:

Komunalna policija u Nišu izdala je skoro 260 naređenja o čišćenju snega i leda i izrekla 13 prekršajnih kazni zbog nečišćenja snega sa trotoara i javnih površina, izjavio je načelnik Komunalne policije u tom gradu Milan Đorđević.

Prema njegovim rečima, šest pravnih lica kažnjeno je u četvrtak sa po 60.000 dinara, a šest odgovornih lica u pravnom preduzeću i jedan građanin sa po 6.000 dinara.

- Komunalni policajci su najpre izdali naređenja o uklanjanju snega i leda, a kada su naknadnom kontrolom utvrdili da sneg i led nisu očišćeni izrekli su prekršajne naloge. To su prvi prekršajni nalozi koje smo izrekli ove zime - rekao je Đorđević.

On je kazao da komunalna policija apeluje na sve građane da čiste sneg ispred svojih kuća i lokala, ali pre svega na stanare u višespratnicama.

- Tu imamo najviše problema. Skupštine stanara smatraju da su upravnici zgrada odgovorni za čišćenje snega, a to je zapravo solidarna odgovornost svih stanara jedne zgrade - rekao je Đorđević.

Kako je kazao Đorđević, komunalni policajci su juče kontrolisali centar grada, a danas će kontrolu proširiti i na bulevare i širi centar grada. Visina snega u Nišu, prema merenjima meterologa, iznosi 38 centimetara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.