U PONEDELJAK JE BUKVALNO SVE ZATVORENO! Zbog vikenda i praznika OVE stvari morate da ZAVRŠITE DANAS
U PONEDELJAK JE BUKVALNO SVE ZATVORENO!, Foto: AP

da li ste spremni?

U PONEDELJAK JE BUKVALNO SVE ZATVORENO! Zbog vikenda i praznika OVE stvari morate da ZAVRŠITE DANAS

Taksisti će u nedelju i ponedeljak raditi normalno, ali će naplaćivati drugu, skuplju tarifu

Objavljeno:
  • 3

U ponedeljak, na Božić, gotovo ništa neće raditi, a za nedelju na Badnji dan najavljena su skraćena radna vremena, kako u prodavnicama, tržnim centrima, tako i u bankama, pekarama...

Predstojeći vikend, prvi u novoj godini, donosi nam novi, produženi odmor, budući da će za većinu ljudi neradni dani trajati do utorka. U ponedeljak, na dan Božića, skoro pa ništa od prodavnica neće raditi.

Možda će pojedini imati problema da se prevezu sa jednog kraja na drugi, jer će na snazi biti nedeljni režim vožnje GSP-a, ali će zato sigurno biti besplatnih slobodnih parking mesta, kao i taksi vozila, koja će prevoziti po skupljoj tarifi.

PRODAVNICE

Veliki lanci supermarketa za vreme božićnih praznika radiće po izmenjenom radnom vremenu. "Lidl", "Idea", "Maksi", "Super Vero", "Roda", "Univereksport" u nedelju će raditi do 18.00, dok je ponedeljak neradan za sve. Utorak je dan kada će sve prodavnice nastaviti sa uobičajenim radnim vremenom.

PEKARE

Pekare će imati promenljivo radno vreme. Većina će u nedelju raditi skraćeno, a za vreme Božića uglavnom će biti zatvorene. Međutim, ima i onih, posebno u centru grada, koje će raditi uobičajeno.

TRŽNI CENTRI

Za razliku od prethodnog vikenda kada su tržni centri bili prepuni kupaca pa su i prodavnice radile duže, u nedelju će svi šoping molovi biti otvoreni samo do 18.00, a u ponedeljak neće raditi.

PIJACE

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Pijace u Beogradu će za vreme Badnjeg dana raditi uobičajeno, dok će 7. januara, na dan Božića biti zatvorene. Jedino će pijace "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode", "Palilula", i "Dušanovac" biti dežurne u ponedeljak od 6 do 13 sati. Utorak je radni dan za sve.

POŠTE

foto: beta

U nedelju 6. januara, radno vreme pošta koje inače imaju celodnevno radno vreme, skraćuje se do 17.00, osim Glavne pošte u Takovskoj 2. U ponedeljak će sve biti zatvorene osim Glavne pošte.

BANKE

Vikend je dan kada banke uglavnom ne rade. Tako će biti i ovoga puta, osim dežurnih koje će na Badnji dan raditi skraćeno. U ponedeljak, na dan Božića sve će biti zatvorene, dok će u utorak stanje biti uobičajeno.

ŠKOLE/VRTIĆI

Đaci će na raspustu biti do srede, 9. januara, kada se vraćaju u klupe, dok vrtići neće raditi samo u ponedeljak, na dan Božića.

GRADSKI PREVOZ

U petak i subotu biće subotnji red vožnje, dok će u nedelju i ponedeljak, na snazi biti nedeljni red vožnje.

PARKING

U ponedeljak 7. januara parkiranje u zoniranim delovima prestonice biće potpuno besplatno. Garaže će, međutim, raditi uobičajeno 24 sata.

TAKSI

foto: Fonet

Taksisti će u nedelju i ponedeljak raditi normalno, ali će naplaćivati drugu, skuplju tarifu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media