PREDSTAVLjENA AUDIOBIOGRAFIJA BRANISLAVA NUŠIĆA
PREDSTAVLjENA AUDIOBIOGRAFIJA BRANISLAVA NUŠIĆA, Foto: Espreso.co.rs

jedinstveni

PREDSTAVLjENA AUDIOBIOGRAFIJA BRANISLAVA NUŠIĆA

„Audiobiografiju Branislava Nušića“ čine delovi iz njegovog romana „Autobiografija“, kao i drugi podaci iz njegovog života

Objavljeno: 13:32h

Povodom osamdeset godina od smrti jednog od naših najvećih komediografa Branislava Nušića, Udruženje za razvoj i unapređivanje kulture javnog govora „Izražajnost“ predstavilo je „Audiobiografiju Branislava Nušića“ – jedinstveni audio zapis o njegovom životu i radu.

„Audiobiografiju Branislava Nušića“ čine delovi iz njegovog romana „Autobiografija“, kao i drugi podaci iz njegovog života. Režiju potpisuje Marko Đurić, uloge tumače: Dragan Vujić, Dušica Novaković, Slobodan Roksandić, Milan Bosiljčić, Marko Milovanović i drugi.

Osnivač Udruženja „Izražajnost“, glumac i komunikolog Slobodan Roksandić, naglasio je: „U vremenu u kojem se kulturi govora ne posvećuje dovoljno pažnje, ovakvi projekti imaju višestruko značenje. Na ovaj način čuvamo sećanje na velikane naše kulture i podstičemo kulturu govora kroz lepotu kazane reči”. Roksandić je ovom prilikom podsetio na Nušićev doprinos razvoju kulture govora i kroz veoma značajan udžbenik o retorici koji je napisao.

Predsednik Saveza slepih Srbije Milan Stošić istakao je da se značaj ovakvih projekata ogleda i u činjenici da slepi i slabovidi ljudi mogu ravnopravno biti uključeni u stvaranje jednog kulturnog sadržaja. U „Audiobiografiji Branislava Nušića“ uloge tumače i Vesna Radulović i Ivana Pajić, članice Saveza. Stošić je izrazio zadovoljstvo što će Biblioteka Saveza slepih Srbije „Dr Milan Budimir“ biti bogatija za jednu audio knjigu vrhunskog zvučnog i umetničkog kvaliteta. Nebojša Nušić, upravitelj „Nušić“ fondacije, koja je podržala ovaj projekat, zahvalio se Udruženju „Izražajnost“ što je realizacijom „Audiobiografije“ podsetila široku javnost na širinu Nušićevog opusa, koji se ne odnosi samo na pisanje komedija. Projekat je podržao Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.