ZAŠTO I KOME SMETA ISTINA? Zabranjena reklama kruži internetom, a trebala bi svima da posluži za nauk!
Zabranjena reklama koja se zalaže za zaštitu prirode, Foto: Shutterstock/Profimedia/Reuters/ Printscreen/Ilustracija

potresno

ZAŠTO I KOME SMETA ISTINA? Zabranjena reklama kruži internetom, a trebala bi svima da posluži za nauk!

Animirani video koji se zalaže za očuvanje prirode prikazuje majmunče i devojčicu u njenoj sobi

Objavljeno:

Na Jutjub kanalu pojvaila se reklama pod sloganom "Ne Božiću s palminim uljem", koja je zabranjena.

Naime, u vreme praznika kompanije koje se bave proizvodnjom kozmetike osmišljavaju nove mirise, nove kupke, šampone, kreme i druge proizvode za uljepšavanje s ekstraktima "egzotičnih ulja", no u tom poduhvatu kako prikazuje gore pomenuti video priroda, ali i životinje koje žive u njoj ne prođu dobro.

Animirani video koji se zalaže za očuvanje prirode prikazuje majmunče i devojčicu u njenoj sobi.

Nakon što majmunče uđe u devojčicinu sobu, počinje da razbacuje njene stvari i uništava kućne biljke. Devojčica ga naziva nepoželjnim gostom i izražava želju da ode iz njene sobe.

Dok je majmunče izlazilo iz sobe, devojčica ga je upitala zašto je uopšte došao u njenu sobu. U tom trenutku video postaje potresan prikazujući upropaštenu prirodu, napadnutu od strane ljudske ruke, bagera i velikih terenaca, koji služe za eksploataciju prirodnih resursa.

- Ljudi su u mojoj šumi i ne znam šta da radim. Uništavaju našu šumu zbog vaše hrane i vaših šampona. Oduzeli su mi moju majku i ja ne znam šta da uradim. Bojim se da će i mene da povrede. Uništavaju je radi palminog ulja, pa sam mislio da mogu da ostanem sa tobom - odgovorio je majmunčić.

Devojčica, razumevajući problematiku, kaže kako zna šta će da uradi, odlučuje se da pomogne majmunčetu da sačuva prirodu.

Potresna i poučna priča, oživljena u liku amiranog crtića nosi itekako jaku poruku. Ovom reklamom svetu je "udaren šamar".

Da li mi zaista ikada razmišljamo o tome kako je priroda dom drugih živih bića kada se upuštamo u njenu eksploataciju? Da li znamo da taj "nasilan" čin ugrožava njihove živote ili ih čak i ubija? Da li vodimo računa o tome dok uživamo u novim mirisima naših kupki i šampona?

I na kraju zašto je ovaj video zabranjen, kome li je ova ovako potresna, tužna i nadasve poučna priča zasmetala?

Bonus video:

Emisija Kratki espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.