CRVENA LINIJA JE NAŠA SLOBODA! Ivanović je otkrio ispod koje cene Srbi neće ići u pregovorima s Albancima
Ivanović je rekao da glavni zahtev Srba nisu hrana i lekovi, Foto: Printscreen/ Pink TV

ZAHTEV SRBA

CRVENA LINIJA JE NAŠA SLOBODA! Ivanović je otkrio ispod koje cene Srbi neće ići u pregovorima s Albancima

On je rekao da Srbi sa KiM imaju punu podršku države

Objavljeno:

Direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović poručio je danas da su građani okupljeni na protestu simbol otpora, slobode, opstanka i ostanka u državi Srbiji i da Srbi na KiM imaju punu podršku države Srbije.

Glavni zahtev Srba, istakao je Ivanović, nisu hrana i lekovi: "Hoćemo slobodu, mir, našu državu koja će da nas štiti", kaže on.

On je rekao da se mora protestovati isključivo na miran način, da se Albancima ne bi dao povod za bilo kakve akcije, usmerene na okupaciju severa Kosova.

- Jer, oni čekaju da izazovu novi Račak, Markale pa da nas optuže i zatim okupiraju sever Kosova i odvoje nas od države Srbije. . To ne smemo da dozvolim - rekao je on.

Kako kaže, Srbi sa KiM imaju punu podršku države.

- Nisam apologeta Vučića, SNS ili Srpske liste,govorim ono što mislim. Ranije smo imali onog manekena koji je uradio sve ono što je uradio, a sada čoveka koji se danonoćno bori, spartanski radi ima a svaki kapacitet za borbu,i zajedno ćemo se boriti a garancije koje dobijamo su prave. Crvena linija koja se ne sme preći je sloboda i naši životi. I predsednik i Srbija garantuju da niko neće ostati gladan i žedan - poručio je on.

Kritkovao je prethodnu vlast koja je svojim potezima otežala poziciju Srba danas.

- Vi ste svedoci nasilja Albanaca i međuanrodne zajednice pre 20 godina,metničkog čičhenja,prodavanja organa.Nasilje se nastavljai danas i to ekonomski - naveo je on.

Rekao je i da ponašanje Ramuša Haradinaja liči na ponašanje Sulejmana veličanstvenog.

- Kao da nastupa ispred Otomasnke imperije ili Austrougarske, postavlja ultimatum našem predsedniku - priznajte Kosovo ili ćemo za mesec dana srušiti vlast u Beogradu na ulicama - kaže Ivanović.

Uhapšenim Srbima je poručio da izdrže i "Živela Srbija".

Bonus video:

Emisija Kratki espreso

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.