SAMOHRANA MAJKA SA 6 MALOLETNE DECE ŽIVI U PAKLU! Njena ćerka boluje od cerebralne paralize, NE HODA, NE PRIČA...
Porodica Strelarac, Foto: Privatna arhiva

nehumano

SAMOHRANA MAJKA SA 6 MALOLETNE DECE ŽIVI U PAKLU! Njena ćerka boluje od cerebralne paralize, NE HODA, NE PRIČA...

Ona je već treću godinu na aparatima za disanje, a do sada je reanimirana tri puta, sa vrlo lošom lekarskom prognozom

Objavljeno:

Porodica Strelarac se suočava sa ozbiljnim egzistencijalnim problemima, a zbog nedostatka materijalnih sredstava mogu ostati na ulici. Ovu poštenu porodicu čine samohrana majka i šestoro maloletne dece.

Otac Željko (1970) iznenada je premnuo 13.09.2018. godine od moždanog udara ostavivši iza sebe suprugu sa malom decom. Bio je po struci vojno lice, i kako su govorili svi koji ga poznaju, veliki čovek. Učestvovao je u ratu, a u specijalnim jedinicama izvršavao je veoma opasne i odgovorne zadatke. Takođe, za vreme velike poplave u Obrenovcu učestvovao je u izvlačenju i spašavanju ljudi i dece.

Njegova supruga i majka njihovo šestoro dece, Anita Strelarac, rođena je 1978. godine, i po struci je dizajner.

Porodica Strelarac
Porodica Strelarac foto: Privatna arhiva

Sin Mateja 2003. godište, pohađa prvu godinu srednje umetničke škole „Drvo art“, i svira violinu. Ćerka Anastasija, 2005. godište, od rođenja je obolela od cerebralne paralize, bez mogućnosti govora, hodanja, samostalnog funkcionisanja.

Ona je već treću godinu na aparatima za disanje, a do sada je reanimirana tri puta, sa vrlo lošom lekarskom prognozom. Oko njene nege smenjivali su se otac i majka, ali sada je majci često potrebna medicinska pomoć, koju je teško naći, a i plaća se 20 eura za tri sata.

Porodica Strelarac
Porodica Strelarac foto: Privatna arhiva

Od Vojnomedicinske Akademije je pokušala da potraži pomoć oko nege bolesnog deteta jer su njihovi osiguranici, ali su joj odgovorili da to nije u njihovoj nadležnosti.

Sin Justin, 2007. godište ide na ikonopis, svira fagot, pohađa muzičku školu i školicu „Malac genijalac". Ćerka Efimija, 2009. godište, ima iste aktivnosti kao brat Justin, osim što svira harmoniku, i izuzetno je sposobno i snalažljivo dete.

Sin Nikolaj, 2011. godište. Krenuo je u prvi razred, takođe ide u školicu „Malac genijalac" i od sve dece je, reklo bi se, najvrednije i najoštroumnije.

Ćerka Marija 2014. godište, vrlo spretno i snalažljivo dete. I ona je od ove godine polaznik školice "Malac genijalac", koja nam zbog novonastale situacije ovu godinu časove daje besplatno.

Ova porodica je prošle godine od Vojske Srbije dobila stan, gde je za otkup potrebno 50 000 evra...

Naime, ostalo je još 39 godina da se stan u celosti otkupi. Pored teškog stanja u svakom smislu, bore se koliko god je to u njihovoj moći...

Molimo ljude dobre volje da pomognu koliko je u njihovoj moći.

Anita Strelarac, Generala Štefanika 53 11000 Beograd broj računa u Zberbanci: 285238504000142440 svrha uplate: pomoć porodici

Za uplate iz inostranstva: SABRRSBG SBERBANK SRBIJA AD BELGRADE, SERBIA

RS35285238604000227310 ANITA (RADOSLAV) STRELARAC GENERALA STEFANIKA 53 BEOGRAD (VOZDOVAC) SRBIJA

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.