NOVI ZAKON O TEHNIČKOM PREGLEDU: Ovo moraju da znaju SVI VOZAČI U SRBIJI!
Potvrda je u suštini ista kao i registracioni list s tim da se unose i neki dodaci poput fabrički ugrađene kuke ili druge fabrički homologizovane opreme, Foto: Vladimir Šporčić

neće biti naplaćivanja tehničkog pregleda

NOVI ZAKON O TEHNIČKOM PREGLEDU: Ovo moraju da znaju SVI VOZAČI U SRBIJI!

Uvoznici i domaći proizvođači vozila, ukoliko izdaju ovu Potvrdu sa netačnim podacima biće kažnjeni u iznosu od 200.000 do 600.000 dinara

Objavljeno:

Tehnički pregled prilikom prve registracije novog vozila ubuduće neće biti obavezan, proističe iz najnovijih izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja Srbije koje je prodložila Vlada,a o kojima trenutno raspravlja Skupština Srbije.

Vlasnici tih vozila će na prvi tehnički pregled ići tek posle dve godine! Pri tome "slovo zakona" nalaže uvoznicima, odnosno domaćim proizvođačima vozila da izdaju vlasnicima "Potvrdu o saobraznosti vozila", dokaz koji sadrži tačne podatke o karakteristikama vozila.

Uvoznici i domaći proizvođači vozila, ukoliko izdaju ovu Potvrdu sa netačnim podacima biće kažnjeni u iznosu od 200.000 do 600.000 dinara!

Potvrda je u suštini ista kao i registracioni list s tim da se unose i neki dodaci poput fabrički ugrađene kuke ili druge fabrički homologizovane opreme - kaže za "Novosti" Milan Belin direktor kompanija "Reno-Nisan Srbija" koja zastupa i "Dačiju" - Praktično će sa tom potvrdom i drugim ispravama kupac novog vozila ići direktno u MUP, bez odlaska na tehnički pregled i registrovati vozilo.

Belin kaže i da u njihovoj kompaniji neće biti naplaćivana ova usluga.

- Ukoliko neko od uvoznika proceni da ne može da, iz nekog razloga, da u poptupnosti tačne podatke neće izdavati potvrdui i kupac će ići na tehnički pregled kao i do sada - objašnjava Belin.

Ovo je, posle odluke da vozila starija od 15 godina ne moraju da idu na tehnički pregled svakih šest meseci još jedna lepa vest za vozače.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.