LEVIJATAN POD LUPOM TUŽILAŠTVA! Hrkalovićka u klinču s Bihalijem, PLJUŠTE OZBILJNE OPTUŽBE
Foto: Printscreen

ISTRAŽUJU IH

LEVIJATAN POD LUPOM TUŽILAŠTVA! Hrkalovićka u klinču s Bihalijem, PLJUŠTE OZBILJNE OPTUŽBE

"Frka" koja je rad Levijatna stavila u žižu javnostu usledila je nakon objave pokreta da su spasili psa Mišu koga su doveli iz Vrnjačke Banje, iz firme Avenija MB, prihvatilišta za pse

Objavljeno: 14:47h

Udruženje Levijatan ponovo je u žiži javnosti. Naime, pokret koji se brine o napuštenim i zlostavljanim životinjama, često je na meti udara. Istini za volju, nije tajna da Levijatan često koristi pretnje i nije retkost da zlostavljačima životinja govore da znaju ko su, odakle su i da će ih naći.

U javnosti se pojavila informacija da tužilaštvo proverava ko su zapravo momci iz pokreta Levijatan, koji, kako je navedeno, prete zlostavljačima životinja.

"Frka" koja je rad Levijatana stavila pod lupu, usledila je nakon objave pokreta da su spasili psa Mišu koga su doveli iz Vrnjačke Banje, iz firme Avenija MB, prihvatilišta za pse.

Zbog pogrdnih reči koje su usledile na račun Udruženja i njegovih članova, Levijatan je objavio snimak koji su nazvali "odgovor", a u kojem su naveli da će svi oni koji ih budu etiketirali kao fašiste, biti sudski procesuirani, jer kako su naveli, iznošenje takvih tvrdnji bez dokaza, u ostvari predstavlja fašizam.

- Ljudi, ja fašista nisam, odmah da se ograničim. Moja majka je Julijana Bihali, moj deda je Pavle Bihali, koji je rođen 1898. godine. Fondacija Levijatan nije fašistička - rekao je Pavle Bihali i dodao:

- Možete samo da me ubijete da bi me ućutkali. Avenija MB ima pogrebno preduzeće. Još jednom pozivamo policiju i tužilaštvo da obrate pažnju na poslovanje Avenije MB.

Nakon ovog uključenja pokreta Levijatan preko društvene mreže Fejsbuk, oglasila se državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, povodom reči izgovorenih na račun ministra policije Nebojše Stefanovića. Naime, ona je rekla da se nada adekvatnoj reakciji nadležnih državnih organa, jer "nema sumnje šta bi mogle biti krajnje namere ovakve grupe ljudi, koji su kao kriminalci u pokušaju verovatno spremni na sve da bi se dokazali svojim uzorima, vođama i braći".

- Kada na istoj navodnoj konferenciji za štampu imate samozvanog novinara M.D., Jeremićevog idolopoklonika i člana njegove stranke, u društvu braće ubica najvećih organizovanih kriminalnih grupa na ovom prostoru i idolopoklonika Luke Bojovića i Filipa Koraća, koji poručuju ministru unutrašnjih poslova da treba da podnese ostavku, ne možete da se ne zapitate da li su to pretnje obzirom da dolaze od takve grupe lica - smatra Hrkalović.

Hrkalović je dalje rekla da je Bihali "kao verni psić čekao Luku posle svakog suđenja".

Usledio je odgvor Bihalija, koji se i očekivao. On je napisao:

Takođe, Hrkalović je zaključila da reakcija tužilaštva na ovaj događaj ne sme da izostane, te da će Ministarstvo preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti da se utvrdi da li u ovim navodima ima elemenata krivičnog dela i da će procesuirati sve druge pretnje zastrašujućim nasiljem koju, kako je navela "ova skupina smešno hrabrih momaka, kriminalaca u pokušaju, uperuje prema našim građanima".

Podsetimo, Hrkalović je navela da je Pavle Bihali blizak Luki Bojoviću, vođi nasleđenog zemunskog klana, čoveku koji služi zatvorsku kaznu u Španiji.

Valja napomenuti da je slučaj firme Avenija MB bio u fokusu prethodne godine, kada je vojvođanski istraživački analitički centar VOICE, objavio je da je firma „Avenija MB“ iz Novog Sela kod Vrnjačke Banje poslednjih godina monopolizovala poslove hvatanja napuštenih pasa i da organizacije za zaštitu životinja tvrde da ta firma koristi surove metode „zbrinjavanja“.

Oni su tada naveli da se dobrobit pasa u Avenijinoj prikolici narušava, te da prema tvrdnjama različitih udruženja za zaštitu dobrobiti životinja, ni psi koji stignu u prihvatilište ne prolaze ništa bolje.

Nedovoljni smeštajni kapaciteti, jedan veterinar na veliki broj pasa, loši higijenski uslovi, samo su neki od mnogobrojnih propusta u radu Avenije, navelis u ono.

Podsetimo, pre nekoliko dana "Levijatan" je objavio post u kojem nudi novac za podatke o osobi na Tviteru, koju su nazvali "trovač", a tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je od policije zatražilo da detaljno ispita ceo slučaj.

BONUS VIDEO: ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane kako im se dopada zlatni lavirint na Obilićevom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.