UOČILA JE PROMENU NA DOJCI, MAMOGRAFIJU JOJ ZAKAZALI ZA GODINU DANA! Slučajevi iz srpskih bolnica su ZA PLAKANJE
Može mamografija, ali za godinu dana..., Foto: Profimedia

dotakli smo dno

UOČILA JE PROMENU NA DOJCI, MAMOGRAFIJU JOJ ZAKAZALI ZA GODINU DANA! Slučajevi iz srpskih bolnica su ZA PLAKANJE

Najnoviji primer koji pokazuje da nam elektronsko zakazivanje nije donelo ama baš ništa dobro jeste situacija u kojoj se zatekla jedna žena

Objavljeno: 22:07h
Suzana Trajković

Ko o čemu - Srbi o čekanju kod lekara.

A kako i ne, ako se uzme u obzir da bolesnici u Srbiji na specijalističke preglede čekaju i do godinu dana!

Najnoviji primer koji pokazuje da nam elektronsko zakazivanje nije donelo ama baš ništa dobro jeste situacija u kojoj se zatekla jedna žena. Naime, na Tviteru se pojavila informacija da je ženi mamografija zakazana za kraj sledeće godine.

- Drugarici na ultrazvuku dr videla promenu na dojci i uvećanu žlezdu ispod pazuha, savetovala mamograf, ona otišla na onkologiju, dr uradio palpatorni pregled, rekao da misli da je OK ali da zakaže mamografiju, na šalteru pitali želi li pre ili popodne i rekli da dođe 25.10.2019 - piše u ovoj objavi.

Mnogi su se zapitali kako je ovo moguće, navodeći da nije reč o običnoj kijavici zbog koje je potpuno neshvatljivo tako dugo čekanje na pregled.

Ženu su, kako se navodi, na šalteru vodili kao zdravu jer nije dijagnostikovana promena, zbog čega je i određen tako dalek datum pregleda.

Najveći problem, po svemu sudeći, jeste manjak radiologa.

Da ovo nije usamljen slučaj pokazuje i slučaj žene koja je posle dve operacije i 28 zračenja dobila termin za pregled nakon 14 meseci!

U komentarima na ovom tvitu dalje su se javljale žene, koje su i sa vidljivim problemima u specijalizovanim državnim ustanovama dobijale termine na šest i više meseci...

Slučajevi se nižu jedan za drugim, što pokazuje da nije problem samo u jednom slučaju jednog odeljenja određene zdravstvene ustanove.

Da li je ovo dokaz da smo dotakli dno?

Danas je to onkologija, a redovi su i kod drugih lekara specijalista...

Ogorčenost građana, stoga ni ne čudi.

Kakva su vaša iskustva sa zdravstvom u Srbiji? Pišite nam u komentarima...

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.