NAKON NEOBIČNOG SNA ĆERKE, TOMISLAV JE ODMAH PODIGAO CRKVU: Izgradio je u blizini tri LEKOVITA izvora!
Crkva u slavu Svete Petke, Foto: Printscreen

NEOBIČAN SAN

NAKON NEOBIČNOG SNA ĆERKE, TOMISLAV JE ODMAH PODIGAO CRKVU: Izgradio je u blizini tri LEKOVITA izvora!

Na gradnju ove pravoslavne svetinje odlučio nakon neobičnog sna svoje ćerke Ljilje

Objavljeno: 18:59h

Nakon neobičnog sna svoje ćerke, Tomislav iz Mišljenovca, sada penzionisani gastarbajter, podigao je crkvu u slavu Svete Petke.

Svojim prilozima pomoglo je i dvadesetak meštana, ali je najveći deo novca obezbedio sam Tomislav. Da bi crkva bila pristupačna, do nje je prokrčio i put u šumi, u dužini od oko 200 metara.

Ovaj nekadašnji gastarbajter, koji je tri decenije radio u Hanoveru, kao kranovođa, kaže da se na gradnju ove pravoslavne svetinje odlučio nakon neobičnog sna svoje ćerke Ljilje. Ona mu je ispričala da joj se u snu ukazala Sveta Petka i pokazala joj mesto gde se nalazi izvor. Posle kopanja na tom mestu, ispod vrba, pojavila se voda i na tom mestu podigli su crkvu.

– Stariji ljudi kažu da je na ovom mestu nekad postojao manastir, a i lično sam video drvene oplate i zidove kad smo kopali temelj – kaže Tomislav.

Kraj crkve u šumi Lešje nalaze se tri izvora, za koje se smatra da pomažu u lečenju očnih bolesti, kostobolje i visokog krvnog pritiska…

– Vodu sa izvora pio sam redovno 15 dana, jer mi je gornji pritisak bio oko 180, a donji prelazio stotku. Od tada više ne uzimam lekove, jer mi se pritisak stabilizovao na 130 sa 80 – kaže Tomislav.

Kraj tri izvora u blizini crkve Svete Petke, nalaze se i dva čokota vinove loze koji, po mišljenju meštana, dokazuju da su na tom teško pristupačnom terenu, nekad postojali manastirski vinogradi.

BONUS VIDEO: BIKOVI NE LETE, ALI DRUGIMA DAJU KRILA! Ne, nije reč o energetskom piću, već o žestokom rodeu! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Beograd.in)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.