URNEBESNO OBJAŠNJENJE IZ PRAKTIČNE ŽENE: Zašto su žene 1956. išle na koncerte?
Foto: Profimedia

REŠENJE MISTERIJE

URNEBESNO OBJAŠNJENJE IZ PRAKTIČNE ŽENE: Zašto su žene 1956. išle na koncerte?

Žene u znatno većem procentu posećuju ustanove kulture 8,1% žena prema 4,6% muškaraca, a razlika je još veća kada je u pitanju čitanje knjiga

Objavljeno:

Molimo moderne žene da se ne ljute odmah i da probaju da razvuku usta u osmeh. Isečak iz "Prakične žene" koji je objavljen na Facebook strani Muzej Jugoslavije je dao urnebesno objašnjenje na nedoumicu zašto su žene brojnija publika na koncertima.

Ukotvljena u stolicu, žena uživa u koncertu...Da li ste i vi primetili da na koncertima ima više žena nego muškaraca? Ova misterija je potresala redakciju "Praktične žene" još 1956.

Smejte se vi, ali pre samo tri godine Zavod za proučavanje kulturnog razvitka je napravio istraživanje o kulturnim potrebama, navikama i stavovima građana Srbije. Ispostavilo se da žene u znatno većem procentu posećuju ustanove kulture 8,1% žena prema 4,6% muškaraca, a razlika je još veća kada je u pitanju čitanje knjiga. Muškarci su pak aktivniji na polju sporta i na Internetu, češće posećuju sportske događaje, kladionice i kazina i prednjače u rekreaciji. U slobodno vreme se češće odmaraju i dosađuju od žena.

BONUS VIDEO: Espreso intervju, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan

(Espreso.co.rs/Nozz.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.