UPRAVO SAM POJEO 10 ĆEVAPA S LUKOM, KAD PODRIGNEM ODGOVORIĆU VAM! Jasnićev jatak dao SRAMAN ODGOVOR
Foto: Beta/Branislav Božić

SKANDAL

UPRAVO SAM POJEO 10 ĆEVAPA S LUKOM, KAD PODRIGNEM ODGOVORIĆU VAM! Jasnićev jatak dao SRAMAN ODGOVOR

Predstavnici Skupštine USSS su nakon hapšenja Jasnića imenovali u četvrtak profesora Dragana Popova kao zastupnika ove organizacije. To je urađeno da se ne bi zloupotrebljavao pečat i novac USSS

Objavljeno:

Siniša Jasnić, ovlašćeno lice Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, u narednih 30 dana ostaće iza rešetaka da ne bi ponovio krivično delo pronevere za koje je osumnjičen i zbog čega je u utorak priveden.

Tako bar stoji u rešenju Višeg suda, koje je doneto nakon što je Jasnić izneo odbranu pred tužilaštvom, koje ga tereti da je samoinicijativno koristio biznis kartice Univerzitetskog sportskog saveza Srbije (USSS) za plaćanje ličnih računa i podizanje gotovine sa bankomata i tako oštetio tu organizaciju za 13 miliona dinara. Jasnić ima pravo žalbe u roku od tri dana, pa će se videti da li će ova mera ostati na snazi.

Ono što se juče dešavalo navodi na sumnju da Jasnić ima zaštitnike na slobodi kojima ne ide u prilog da se sve razjasni u vezi sa ovom, ali i drugim proneverama. Naime, predstavnici Skupštine USSS su nakon hapšenja Jasnića imenovali u četvrtak profesora Dragana Popova kao zastupnika ove organizacije. To je urađeno da se ne bi zloupotrebljavao pečat i novac USSS. Na osnovu te odluke APR je juče izdao rešenje kojim je Popov i zvanično postao ovlašćeno lice. Sa tim rešenjem su on i nekoliko članova Skupštine pokušali da dobiju pečat i uđu u prostorije Saveza. Međutim, to im je onemogućio Stefan Kovačević, bliski saradnik Jasnića.

- Mi smo na osnovu rešenja APR pokušali legalno da uđemo u prostorije u Krunskoj ulici, jer u Strahinjića Bana nikog nije bilo, kako bismo preuzeli pečat i preuzeli odgovornost za rad USSS. Stefan Kovačević nam nije dozvolio ni da uđemo u prostorije, a kamoli da dođemo do pečata i ključeva Saveza. Za njega rešenje APR nije bilo verodostojno jer je tvrdio da ima naređenje nadležnih instanci vlasti da ne sme da nam preda pečat i ključeve - kažu članovi Skupštine.

Oni dodaju da su zbog ovakvog njegovog ponašanja pozvali policiju, koja je došla.

- Dve patrole su došle i rekli su nam da moraju sve da provere. Dok su oni proveravali, Kovačević nam je dobacio da mu je javio zvaničnik vlasti i da je rešenje APR poništeno. Njegova informacija je bila tačna jer nas je advokatica nekoliko minuta nakon toga obavestila da je APR poništio rešenje da je profesor Popov zastupnik USSS. To znači da Jasnić ostaje legitimni predstavnik. Bruka je kako je APR najpre doneo rešenje, a nakon dva sata ga ukinuo. Jasno je da, iako je Jasnić u pritvoru, papiri su na slobodi, pa ih treba prikriti - kažu članovi Skupštine USSS.

Siniša Jasnić
Siniša Jasnić foto: Beta/Branislav Božić

Još veća bruka i sramota je kako je pomenuti Stefan Kovačević razgovarao sa novinarima "Blica". Na pitanje u kom svojstvu je sprečio članove Skupštine USSS da uđu u prostorije, on je odgovorio:

- Upravo sam pojeo deset ćevapa sa lukom, kada podrignem, odgovoriću "Blicu".

Kada je podrignuo, Kovačeviću je već bilo lakše, ali je imao i dodatni uslov da bi dao izjavu.

- Morate da napišete da razgovarate sa najtrofejnijim čovekom u Srbiji koji je univerzitetskom košarkaškom sportu doneo 150 medalja sa takmičenja u celom svetu. Treba da napišete i da sam ja potomak čuvene sportske porodice iz Čačka, koja je još 1922. godine igrala bilijar. To je čak radila i moja baba Draginja, i imamo bilijarski sto u našoj kući, u kojoj je odrastao Dragan Kićanović i Točak. Ako to napišete, ja ću da vam kažem šta se dešavalo - rekao je Kovačević.

Nakon što smo mu rekli da je sve ovo lepo da se čuje od čoveka koga plaćaju građani Srbije, on je izneo svoju verziju.

- Gospoda su zvonila na interfon i ja sam izašao da vidim o čemu se radi. Kada sam izašao, pošto je reč o objektu koji je obezbeđen, vrata su se automatski zatvorila, pa sam ostao u dvorištu. Pitao sam ih šta hoće, a oni su mi pokazali neko rešenje i tražili da im dam pečat USSS. Rekao sam im da idu u Strahinjića Bana i neka im više instance omoguće da dobiju pečat i ključeve. U međuvremenu mi je javljeno da je APR poništio rešenje. Kada mi država kaže šta treba da radim, ja ću sve uraditi za nju - kaže Kovačević.

Na pitanje "Blica" ko mu je iz države naredio, on nije želeo da odgovori. Ali ako on to nije uradio, neko bi iz države morao da kaže ko ovakvim ljudima daje pravo da je brane.

BONUS VIDEO: Branislav Puhalo - Bivši šef Mladićevog ličnog obezbeđenja

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.