PATRIJARH SPC NA SVETOJ GORI: Irinej se pomolio u Hilandaru! (FOTO)
Foto: TV Hram

POSETA

PATRIJARH SPC NA SVETOJ GORI: Irinej se pomolio u Hilandaru! (FOTO)

Hilandarski monasi otpojali su „Mnogoljestvije“ srpskom patrijarhu nakon čega je usledilo toplo slovo dobrodošlice

Objavljeno:

Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej boravi u zvaničnoj poseti Svetoj Gori, javila je Televizija "Hram".

Patrijarh je stigavši na Svetu Goru prvo posetio Kareju, administrativno sedište Svete Gore, gde su ga svečano dočekali članovi Svete Epistasije (Svetogorske Vlade) kao i guverner Svete Gore g-din Konstantinos Dimča. Nakon doksologije koja je služena u Protatskoj Crkvi nakon u zgradi Protata upriličen svečani prijem.

Iz Kareje, Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej uputio se ka Svetoj srpskoj carskoj lavri – Manastiru Hilandar. Patrijarha je u Hilandaru dočekao Hilandarski Iguman Arhimandrit Metodije sa hilandarskim monasima i hodočasnicima koji trenutno borave u ovoj svetinji.

Hilandarski monasi otpojali su „Mnogoljestvije“ srpskom patrijarhu nakon čega je usledilo toplo slovo dobrodošlice Hilandarskog Igumana, Visokoprepodobnog arhimandrita Metodija.

Patrijarh srpski obišao je i obnovljeni Manastirski konak, a nakon obilaska usledilo je večernje bogosluženje nakon koga je Svjatjejši Patrijarh celivo mošti.

Patrijarh Irinej je danas, u utorak 2. oktobra u hilandarskom katolikonu (Crkvi posvećenoj Vavedenju Presvete Bogorodice) služio Svetu arhijerejsku Liturgiju.

Patrijarhu srpskom Irineju sasluživao je Hilandarski Iguman arhimandrit Metodije a Svetoj arhijerejskoj Liturgiji prisustvovao je i veliki broj hodočasnika koji su došli u posetu Svetoj srpskoj carskoj lavri i na poklonjenje čudotvornoj ikoni Bogorodice Trojeručice.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.