NAJOPASNIJE radnje ZA VOLANOM koje NISU KAŽNJIVE: Ali će vam ugroziti život!
Foto: Pixabay.com

obratite pažnju

NAJOPASNIJE radnje ZA VOLANOM koje NISU KAŽNJIVE: Ali će vam ugroziti život!

Za sve te opasne radnje u vožnji nema kazne...

Objavljeno:

Postoje brojni postupci tokom vožnje koji vozaču odvlače pažnju i ugrožavaju bezbednost vožnje, a nisu kažnjiva.

Nisu retka nameštanja sedišta, pa i upravljača tokom vožnje, a za to vas policija neće kazniti, iako zbog toga možete prevideti pešaka ili izazvati sudar.

Problematični su i sve komplikovaniji upravljački sistemi automobila, posebno putni računari, koje nas često kljukaju suvišnim informacijama.

Često tokom vožnje postane prevruće, jer se za volan često seda s viškom odeće. Tada se mnogi žele rešiti sakoa ili džempera, a ne žele se zaustaviti. Iako izgleda čudno, neke vozačice popravljaju šminku tokom vožnje, a kako zbog toga nije ugrađeno ogledalo, koriste i obično. Najrizičnije je ipak podešavanje retrovizora u vožnji, jer uključuje dva velika propusta. Krenulo se s nepodešenim retrovizorima, što može izazvati tešku nesreću, pa se tokom podešavanja u vožnji potpuno skreće pogled s saobraćajnice.

Za sve te opasne radnje u vožnji nema kazne, kao ni za vožnju sa zamagljenim staklima.

Važno: Sve podesite pre polaska! Pre nego pokrenete automobil, podesite udaljenost, visinu i ugao sedišta, a potom i upravljač, namestite klima uređaj, izaberite željenu radio stanicu ili muziku iz memorije a onda podesite jačinu i boju zvuka… Važno je podesiti i po potrebi resetovati putni računar i, naravno, obrisati prozore. Ako trebate proveriti je li u aktovki sve što ste trebali poneti, to obvezno uradite pre polaska. Za sve što od navedenog trebate uraditi naknadno, zaustavite automobil na dozvoljenom mestu.

10 opasnih radnji u vožnji: • biranje poziva preko dodirnog ekrana • biranje muzike/postaje preko ekrana na dodir • podešavanje navigacije/odredišta preko ekrana • podešavanje spoljnog i unutrašnjeg retrovizora • paljenje cigarete i pušenje • otvaranje limenke ili bočice pića • konzumiranje hrane i pića • skidanje i oblačenje odeće • traženje stvari po policama

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/autoportal.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.