BACAJU DOKTORSKE DISERTACIJE, ENCIKLOPEDIJSKA IZDANJA, VAŽNE KNJIGE! Kome da se obratim, šta da radim?
Foto: Printscreen/Facebook

skandal

BACAJU DOKTORSKE DISERTACIJE, ENCIKLOPEDIJSKA IZDANJA, VAŽNE KNJIGE! Kome da se obratim, šta da radim?

Kako je moguće da se ovo dešava, a da niko ne reaguje?

Objavljeno:

Nesvakidašnji događaj ispred Klinike za neuropsihijatriju, Klinickog centra Srbije, potresao je jednog prolaznika, pa je svoje impresije podelio na društvenoj mreži Fejsbuk.

Ovaj čovek na tom potezu zatekao se baš kad su radnici bacali u kamion doktorske disertacije, periodike, enciklopedijska izdanja, zbornike radova, stare knjige. Neke od njih, kako je napisao, potiču iz 19. veka.

Pokušao je da spasi knjige, no jedna od žena koja je izašla iz klinike grubo ga je oterala rečima: "Nemojte da ometate naš rad!".

Njegovu priču prenosimo vam u celosti:

- Malopre, vraćajući se iz pravca Hrama sv. Save, i prolazeći kroz bolnice Kliničkog centra Srbije, prema kući, primetim jedan kamion ispred uprave Klinike za neuropsihijatriju Kliničkog centra Srbije kako u njega, radnici privatnog preduzeća za reciklažu papira, po 20 knjiga u rukama bacaju u kamion. Priđem bliže i primetim da su to doktorske disertacije, periodika, enciklopedijska izdanja, zbornici radova, stare knjige. Nisam mogao da verujem. Pitam radnika da li zna o čemu se radi, a on odgovara da samo radi svoj posao i da iz biblioteke iz imenovane zgrade izbacuje knjige. Kaže: "ima knjiga i s kraja 19 veka." Ja kazem da imam prijatelja Viktora Lazića koji bi uzeo sve te knjige. U tom momentu izlazi iz Klinike neka žena i kaže mi: Nemojte da ometate naš rad! Zaista sam žurio na dogovore sastanak, ali pozivam sve ljude dobre volje - sta da se uradi? Kome da se prijavi? Uspeo sam da fotografišem kamion, knjige i tablu sa nazivom klinike.

Bonus video:

Espreso intervju - Branislav Nedimović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.