OD OVOG PRIZORA I KAMEN BI ZAPLAKAO: Levijatan objavio najtužniju priču o Doni, ženki Bordoške doge koji je uginula od neuhranjenosti (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

NEODGOVORNO VLASNIŠTVO

OD OVOG PRIZORA I KAMEN BI ZAPLAKAO: Levijatan objavio najtužniju priču o Doni, ženki Bordoške doge koji je uginula od neuhranjenosti (VIDEO)

Vlasnik Bordoške doge stare oko četiri godine je rešio da uspava svog psa

Objavljeno:

Pokret Levijatan spontano je formiran 2015. godine u Beogradu i od tada danonoćno spašava i leči životno ugrožene i zlostavljane životinje. Ovaj samoodrživi i nezavisni Pokret nastao je kao posledica sistemskog problema i nesprovođenja Zakona o zaštiti životinja, te svojim delovanjem apeluje na potpunu primenu i pridržavanje istog.

Kao jedini pokret ovog tipa na EX - YU području, oni se zalažu za zaustavljanje nehumanih radnji, kao što je svesno povređivanje životinja, izgladnjivanje kao i izbacivanje na ulicu. Aktivnostima koje oni sprovode žele da skrenu pažnju na sve one koji se na neprimeren način ophode prema životinjama.

Na Tviteru su upravo oni objavili vest koja nikoga nije mogla ostaviti ravnodušnim.

Naime, vlasnik Bordoške doge stare oko četiri godine je rešio da uspava svog psa. Udruženje je za to saznalo putem poziva koji je maloletna devojčica prijavila u nameri da pomogne psu. Jedna žena se javila da usvoji dogu ali naravno dolazi do toga da se ona predomislila.

Devojčica se nakon toga ponovo javila rekavši kako je vlasnik ostavio psa samog na par nedelja i otišao. U međuvremenu veterinar je pregledao psa, i ustanovio to, da je pas samo neuhranjen. Rešili su da stvar uzmu u svoje ruke i otišli su po psa. Prizor na koji su nišli ih je šokirao! Doga se rastajala sa životom. Učinili su sve u nadi da joj pomognu, ali bezuspešno! Pas je uginuo.

- Mnogo toga smo videli, ali od današnjeg prizora i kamen bi zaplakao. Neodgovorno vlasništvo je nekada gore od psa na ulici koji se muči da nađe hranu jer će je možda i naći, a kod zlog gazde neće. Ljudi, preklinjemo vas, nemojte se igrati sa životima i osećanjima životinja! Kao što maca nije igračka za dečije razvlačenje, tako ni psi koje ljudi daju na usvajanje nisu za lajkovanje, slikanje ili za skupljanje para zarad ličnig interesa, a ne za uzetog psa. Pitate se odakle nam bes i pogan jezik? Od ovakvih događaja i od skotova koji ovakve anđele ostavljaju u agoniji... Dete nije za svakoga, e pa nije ni pas za svakoga! Počivaj u miru, Dona. Izjavio je pokret Levijatan na svom Tviter nalogu.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.