PRAVA ISTINA O UBIJENOM INVESTITORU TRIFUNOVIĆU: Osuđen 9 puta, nikad nije robijao, a ovaj SNIMAK govori o jednoj vrlo NEČASNOJ RABOTI u koju je bio umešan! (VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube / B92

poznat policiji odranije

PRAVA ISTINA O UBIJENOM INVESTITORU TRIFUNOVIĆU: Osuđen 9 puta, nikad nije robijao, a ovaj SNIMAK govori o jednoj vrlo NEČASNOJ RABOTI u koju je bio umešan! (VIDEO)

Ubijeni građevinski investitor Zoran Trifunović godinama je nizao brojne krivične prijave

Objavljeno:

Vest da je Stojanka Stojanović ubila građevinskog investitora Zorana Trifunovića, mnoge je naterala da se zapitaju - šta jednoj penzionerki može da "kvrcne" u glavi da se odluči na ovaj potez?

Spor oko parcele na kojoj je stanovala doveo je do tragedije u kojoj je Stojanka u nedelju u beogradskom naselju Zvezdara hicima iz pištolja usmrtila Trifunovića. Inače, ubijeni Trifunović bio je dobro poznat policijskim, istražnim i sudskim organima u Srbiji. U Beogradu se vodio niz postupaka protiv njega, a samo jagodinski sud mu je izrekao čak devet presuda za razna krivična dela.

S one strane zakona postao je je "poznat" prvi put sredinom devedesetih godina. Te 2013. osuđen je za nanošenje lakih telesnih povreda, kao i zbog teškog dela protiv sigurnosti, odnosno obezbeđenja gradilišta.

Sve izrečene sankcije su, međutim, bile uslovne kazne zatvora u trajanju od jedne do dve godine ili novčane u iznosu od 20.000 do 200.000 dinara, navode mediji.

Trifunović je 2009. godine uhapšen zajedno s izvođačem radova Ljubomirom Tadićem, zbog sumnje da su organizovali grupu mladića koji su pretukli Koču Kostovskog i njegovu suprugu Menku, a zatim im demolirali porodičnu kuću u Ulici Stanka Vraza na Zvezdari.

- Moj suprug je vikao: „U pomoć! Menka, ubiše me!“. Izašla sam u dvorište i videla mladiće kako ga udaraju rukama i šutiraju. Nekoliko njih je odmah dotrčalo do mene. Ščepali su me za glavu, nekoliko puta su me udarili, a onda me odvukli u kupatilo - rekla je tad Menka medijima, čiji je suprug pretrpeo batine.

Inače, investitor Trifunović tada nije negirao da je on organizovao grupu momaka da da upadnu u dom porodice Kostvski. Ali, tvrdio je da porodica laže da su ih je grupa nasilnika tukla.

Trifunović je tada rekao da je dobio dozvolu da poruši objekte porodice Kostolski.

Pogledajte video:

U beogradskom Drugom osnovnom tužilaštvu u toku je predistražni postupak za utaju poreza protiv Trifunovića. Krivičnu prijavu protiv njega tužilaštvu je podnela policija i nadležni su radili na dodatnim proverama i prikupljanju dokaza za koje se teretio investitor. U ovom tužilaštvu, našle su se i neke privatne prijave protiv Trifunovića, poput jedne za falsifikovanje isprava i jedne za prevaru, ali se od njih, u međuvremenu, odustalo.

Aleksandra Đenadić, portparol Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu, potvrdila je za "Novosti" da se i kod njih nalazi nekoliko krivičnih prijava protiv Trifunovića i da su sve privatne, odnosno da su ih podneli oštećeni građani i sve terete investitora za nedozvoljenu gradnju. Ona je navela da jedna od njih iz 2016. godine u međuvremenu odbačena, a da se ostale četiri još nalaze u fazi predistrage.

Kako mediji prenose, Zoran Trifunović je u Jagodini gradio nekoliko objekata koje zbog nedostatka novca nikada nije završio. U nekim njegovim zgradama čak su i kupci stanova posle useljenja morali sami da uvode vodu i struju. Mnogima je dugovao novac i zbog toga je retko odlazio u svoj grad.

Jagodinci kažu da je bio i vlasnik hotela i restorana "Šumadija" u tamošnjoj Ulici kneza Lazara, ali je zbog dugovanja navodno odlučio da to proda.

Podsetimo, Stojanka, koja se tereti za ubistvo, odbila je da iznese odbranu pred nadležnim tužilaštvom uz tvrdnju da nije psihički i zdravstveno spremna, a sud joj je odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da bi, boravkom na slobodi, mogla uticati na svedoke dok traje istraga, ponoviti delo i kako ne bi došlo do većeg uznemirenja javnosti.

Ubijeni Trifunović bio je rodom iz Jagodine, ali već godinama je živeo na Voždovcu, dok je u Bulevaru imao kancelariju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.