Patrijarhu Pavlu savetovali da ne ide pored Ade Ciganlije zbog golišavih žena, njegov odgovor ZLATA VREDI! PRIČA KOJA SE ČITA U JEDNOM DAHU
Foto: Profimedia

POUČNO

Patrijarhu Pavlu savetovali da ne ide pored Ade Ciganlije zbog golišavih žena, njegov odgovor ZLATA VREDI! PRIČA KOJA SE ČITA U JEDNOM DAHU

Nepoznata devojka ispričala je svojevremeno kako joj je jedan komšija, želeći da joj dočara da sreća zavisi od mudrosti pomenuo priču o patrijarhu koja se i dan danas prepričava

Objavljeno:

Brojne su priče o patrijarhu Pavlu. Ostao je upamćen po svojoj skromnosti i mudrosti. Nije tajna da je pokojni patrijarh uvek radije išao prevozom, te o njemu kruži jedna neverovatna priča o odlasku u crkvu na Banovom brdu.

Naime, nepoznata devojka ispričala je svojevremeno kako joj je jedan komšija, želeći da joj dočara da sreća zavisi od mudrosti pomenuo priču o patrijarhu koja se i dan danas prepričava.

Prenosimo vam u celosti:

"Juče mi je deka iz mog komšiluka objašnjavao šta je sreća. Objasnio mi je da je sve način shvatanja, a zatim mi je spomenuo patrijarha Pavla i jednu priču o njemu. Želeo je da mi dočara da sreća zavisi od mudrosti. Jednom je trebalo da ide na službu u crkvu na Banovom brdu. Bilo je leto i opasna vrućina, priča mi deka.

Patrijarh Pavle se spremao, a đakon ga je pitao kako će do tamo stići i predložio mu da je najbolje da idu autom zbog visokih temperatura.

Budući da se Patrijarh Pavle rado vozio autobusom, rekao mu je: "Ne, ići ćemo autobusom kao i uvek". Đakon mu je sugerisao da ne idu autobusom jer on prolazi pored Ade Ciganlije.

Zato što je leto, zato što su ljudi, pogotovo žene oskudno obučene. Neke čak i gole, smeje se deka koji mi ovo priča.

Patrijarh Pavle
Patrijarh Pavle foto: wikipedia / MGB

Zlatni savet patrijarha Pavla: Evo kako da ne zalutate u ovom posustalom svetu!

Patrijarh mudri insistira da ide autobusom. I tad mu je đakon rekao:

- Nije zgodno da idemo autobusom, ima mnogo ragolićenih žena koje idu sa plaže.

Tada mu je patrijarh Pavle odgovorio: "Svako vidi ono što želi".

Ja ne znam bolju priču od ove. A nisam je znala ranije", ispričala je neimenovana devojka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Iskreno.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.