NAJBOLJE BI BILO SRUŠITI SPENS, PA IZGRADITI MANJI: Vučević izneo svoj plan Novosađanima!
Foto: Nebojša Mandić

preduzeće sa gubicima

NAJBOLJE BI BILO SRUŠITI SPENS, PA IZGRADITI MANJI: Vučević izneo svoj plan Novosađanima!

Finalno rešenje za Spens u gradskoj upravi još uvek ne postoji

Objavljeno: 20:55h

Novosadski Spens je 2017. godinu završio sa gubitkom od čak 307 miliona dinara, dok je minus iz prethodnih godina veći od 719 miliona, piše 021.rs.

Gradonačelnik Miloš Vučević smatra da bi bilo najbolje srušiti postojeći objekat i izgraditi "manji, funkcionalniji, ekonomičniji i efikasniji".

"Sportski i poslovni centar Vojvodina" je u prethodnom periodu, uz JKP "Stan" i Apoteku "Novi Sad", pominjan kao preduzeće za koje bi trebalo da se pronađe javno-privatni partner, podseća 021.rs.

Krajem juna, gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je da će Grad testirati tržište, kako bi proverio da li postoje zainteresovane privatne kompanije koje bi ušle u takav projekat.

Ipak, finalno rešenje za Spens u gradskoj upravi još uvek ne postoji. Jedna od ideja bila je da se postojeći objekat JP "Sportskog i poslovnog centra Vojvodina" sruši, a da se izgradi novi, koji bi bio "manji, funkcionalniji, ekonomičniji i efikasniji".

Po Vučevićevim rečima, potreban je dogovor oko toga da li će se Spens finansirati iz budžeta grada, i šta bi se u tom slučaju finansiralo manje, odnosno šta se ne bi finansiralo, ili će se rešenje naći u javno-privatnom partnerstvu.

- Siguran sam da bi u velikoj većini država doneli odluku da se sruši postojeći objekat, izgradi manji i ekonomičniji, sa boljim dvoranama, a da se okolni prostor iskoristi komercijalno. Ali u Novom Sadu često nemate takav ambijent, jednostavno ovde se raspravlja o tome da li je benzinska stanica simbol grada. Time se otvara i pitanje da li će Novi Sad biti polumilionski grad ili će da tavori kao varošica. Sagledavajući sve aspekte mislim da bi najbolji potez bio izgradnja novog, modernijeg i ekonomičnijeg Spensa - smatra Vučević.

Na kraju 2016. godine, procenjena je vrednost "Sportskog i poslovnog centra Vojvodine", te je ona prema metodu neto imovine, iznosila više od 5,8 milijardi dinara. U preduzeću radi 219 zaposlenih na neodređeno i 16 na određeno radno vreme.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/n1.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.