INSTITUT ZA MAJKU I DETE U BEOGRADU KAO DA JE IZAŠAO IZ HOROR FILMA! U dečjoj bolnici prokišnjava krov, a toalet je ispod svakog dostojanstva (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

JEZA

INSTITUT ZA MAJKU I DETE U BEOGRADU KAO DA JE IZAŠAO IZ HOROR FILMA! U dečjoj bolnici prokišnjava krov, a toalet je ispod svakog dostojanstva (FOTO)

čini se da za to niko ne mari

Objavljeno:

Dramatično loši uslovi u pojednim srpskim klinikama idealni su za snimanje horor filmova. Zbog stanja u kojima se nalaze, trebalo bi da se uopšte ne koriste.

Uslovi u kojima se leče pacijenti su nehumani, a oronuli zidovi, toaleti koji se bukvalno raspadaju i bube koje šetaju po sobama, samo su neki od razloga zbog kojih bi većinu bolnica trebalo progalsiti nefunkcionalnim.

Na društvenim mrežama objavljena je fotografija toaleta na Institutu za majku i dete, koja predstavlja opšte ruglo.

Kako su građani preneli, navodno, toalet koji se nalazi u prizmelju gde su ordinacije i prijem pacijenata, u očajnom je stanju, plafon je propao, prepun vlage i buđi.

Institut za majku i dete
Institut za majku i dete foto: Espreso.co.rs

Na vratima je čak zalepljeno obaveštenje na kome piše da Institut ne obezbeđuje toalet papir?!

Obaveštenje da Institut ne obezbeđuje toalet papir
Obaveštenje da Institut ne obezbeđuje toalet papir foto: Espreso.co.rs

Toalet poseduje dve kabine od kojih je samo jedna u funkciji.

Institut za majku i dete
Institut za majku i dete foto: Espreso.co.rs

Da li to znači da su mališani i njihovi roditelji prinuđeni da koriste livadu kao toalet?

Građani Srbiji svesni su da su bolnice u Srbiji ispod svakog dostojanstva, ali čini se da za to niko ne mari. Kada uđete u neke od njih, čini se kao da je vreme stalo...

Valja napomenuti da je Srbija potrošila pola milijarde dinara na obnavljanje toaleta u zdravstvenim ustanovama u 2016. godini, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja koje je objavio BIRN.

Naime, tada je vrednost radova na Institutu za majku i dete iznosila 9,9 milona dinara, a navodno su sređene cevi, sanitarije, stolarija, keramika i moleraj.

Ipak, po svemu sudeći i ti radovi, kao i mnogi drugi u Srbiji odrađeni su traljavo, a žrtve su i pacijenti i medicinsko osoblje. I koliko god roditelji bili glasni u dizanju glasa protiv loših uslova u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, većina i dalje ćuti.

Naš portal kontaktirao je Institut za majku i dete "Dr Vukan Čupić", kako bismo saznali da li su fotografije na društvenim mrežama verodostojne, ali do objavljivanja teksta nismo dobili odogovor.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju - Miloš Jovanović

(M. B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.