SEĆATE LI SE NIKOLE KOJI JE SKUVAO GOLUBIJA JAJA, VRATIO IH U GNEZDO I NAVUKAO NA SEBE GNEV CELE SRBIJE? Sada ima nešto važno da nam poruči! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

pokajanje!

SEĆATE LI SE NIKOLE KOJI JE SKUVAO GOLUBIJA JAJA, VRATIO IH U GNEZDO I NAVUKAO NA SEBE GNEV CELE SRBIJE? Sada ima nešto važno da nam poruči! (FOTO)

Zbog ovog, po mnogima monstruoznog čina, Nikola je ekspresno izbačen iz benda, a sada je rešio da se javno pokaje

Objavljeno: 14:58h
Milica Božinović

Sad već bivši gitarista IrieFM, Nikola Spasić početkom ovog meseca našao se u žiži javnosti.

Naime, on je šokirao građane objavivši gnusne fotografije okrutnog ponašanja prema životinjama. Spasić je tada na Instagramu objavio da je na njegovu terasu sletela golubica i napravila gnezdo, a zatim snela jaja.

Napisao je i kako mu terasu godinama opsedaju golubovi i prljaju je, a da je "mlada mama" rasterivala ostale čuvajući svoja jaja. Potom je objavio da je jaja skuvao i vratio u gnezdo, uz poruku golubici "sa'će deca".

Zbog ovog, po mnogima nepotrebnog čina, ekspresno je izbačen iz benda.

Nikola je nakon svega odlučio da se pokaje, i to - javno!

Naime, on je danas u dvorištu na Dorćolu na Dunavskom keju kod broja dva, učestvovao u postavljanju hranilica za ptice.

Nove hranilice za pričice
Nove hranilice za pričice foto: Filip Plavčić

Kako su saopštili iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Nikola im se sam javio nakon ličnog shvatanja krivice i brojnih osuda građana i zamolio ih da mu pomognu kako bi pronašao pravi način da svoje nedelo ispravi. Prvu turu beogradskih hranilica za ptice napravio je upravo on.

Nove hranilice za pričice
Nove hranilice za pričice foto: Filip Plavčić

Na naše pitanje, "šta mu bi" da uradi tako nešto, Nikola je odgovorio da je to bio trenutak slabosti.

- Shvatio sam da sam pogrešio, i mnogo se kajem. To je bio trenutak slabosti. Kad se podigla prašina zbog mog čina, tek onda sam uvideo grešku koju sam napravio.

Tu je i hrana za ptičice
Tu je i hrana za ptičice foto: Filip Plavčić

- Tad je već bilo kasno, ali sledeće što mi je palo na pamet je bilo - kako to rešiti? Javio sam se ljudima koji se time bave, tačnije Udruženju za zaštitu ptica. Prvo je bilo za pravljenje kućica, a sad za hranilice.

Hranilica za ptice
Hranilica za ptice foto: Filip Plavčić

Na pitanje da li je u ovome učestvovao sam ili sa kolegama iz benda odgovorio je da se angažovao sam, ali i šta bi voleo da se dogodi posle ovog njegovog gesta.

Nikola Spasić
Nikola Spasić foto: Filip Plavčić

- Voleo bih da se vratim u bend, naravno. To mi je san. Odluka je doneta da se ne vratim, ali ja se i dalje nadam...

Nikolu su na društvenim mrežama građani bukvalno "razapeli", a kako kaže, blagonakloni nisu bili ni njegovi prijatelji.

- Oni nisu bili toliko ekstremni, znaju me i znaju da nisam monstrum. Znaju da imam psa starog 15 godina kojem ne fali ni dlaka s glave. Ipak, i oni su me osudili.

Iako je Nikolina jedina želja da se vrati u bend, ona mu neće biti ispunjena. Naime, kako je Vukašin Marković, vođa benda "Irie fm" rekao za Espreso "to jednostavno nema svrhe".

- Mi smo nakon svega ovoga bili na vezi. Imali smo priliku da sa ovim divnim ljudima sarađujemo pre nepunih godinu dana, svirali smo kod njih na nekoj proslavi i tako smo upoznali ljude iz Udruženja. Jedan dan me je Nikola nazvao i rekao: "ja ne mogu ovo, znam da sam pogrešio, da sam ispao krajnji psihopata, zvaću ove ljude da probam nešto da uradim". On zna da je ovo moralo da se desi i da je moralo tako da se reši u okviru benda. On je mlađi brat našeg tonca, mi njega znamo duže od deset godina. Stav benda je takav kakav je. Nikola se u bend neće vratiti, jer nisam siguran da je to pravi način - kaže Vukašin i dodaje da bi to bilo nepravedno i nekorektno prema ljudima koji su s druge strane bine.

Vukašin Marković
Vukašin Marković foto: Filip Plavčić

- Ako se baviš ovakvim poslom i nećeš da budeš "tabloidni umetnik", onda je sve što imaš ono što si rekao i uradio. Ako ćemo mi sad nešto da pljujemo, pa ližemo iako je on strašno blizak prijatelj i profesionalac, i naravno ozbiljan član benda, onda to vraćanje nije dobra stvar. Nametnula se jedna svojevrsna žrtva, ali svakako mislim da nije rešenje da to radimo, iako je on shvatio da je pogrešio - završava Marković.

Nikola možda više neće biti deo ovog čuvenog benda, ali se ovim gestom barem donekle iskupio i pokazao da se istinski kaje.

Šta je još Nikola rekao i način na koji se izvinio javnosti, pogledajte u videu ispod:

Milan Ružić iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, apelovao je na građane da ptice ne hrane hlebom, već žitaricama i da hranilicu postave na mesto gde će ptice biti van domašaja mačaka.

Bonus video:

Espreso intervju - Slavica Đukić Dejanović


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.