KRLE NAPISAO KOMENTAR O SREBRENICI koji će i jedne, i druge, i treće DA OSTAVI BEZ TEKSTA! (FOTO)
Foto: Jelena Vučetić

zapalio tviter

KRLE NAPISAO KOMENTAR O SREBRENICI koji će i jedne, i druge, i treće DA OSTAVI BEZ TEKSTA! (FOTO)

On je ovim tvitom podigao veliku prašinu

Objavljeno:

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak i nekadašnji savetnik Borisa Tadića je opet zapalio društvene mreže. Ovog puta, reč je o strašnom zločinu u Srebrenici, ali i o zločinima koje je počinila NDH.

On je na svom Tviter nalogu napisao kako je Srebrenica najveća sramota i najveći zločin koji je neko počinio u ime Srba. Dodao je da takve stvari nikada ne smeju da se zaborave.

Ipak, osvrnuo se i na zločine NDH, stradanje Srba i ostalih masovnih stradanja.

Dodao je da je tvrdnja kako je Srebrenica genocid političko nasilje nad pravom i obesmišljavanje holokausta, genocida na Srbima u NDH i svih ostalih masovnih stradanja u istoriji.

On je ovim tvitom, podigao veliku prašinu, a sve tri strane su se našle uvređenima.

Mnogi su se u komentarima zapitali i zašto oni koji najviše insistiraju da je u Srebrenici bio genocid - ćute, umanjuju ili potpuno ignorišu masovna stradanja Srba u istoj toj Srebrenici i okruženju od 1992. do 1995. godine?

Podsećamo, komemoracija Bošnjacima nastradalim tokom ofanzive srpskih snaga na Srebrenicu u julu 1995. godine, održava se danas u Memorijalnom centru u Potočarima.

Početak komemorativnog programa najavljen je za 11:30 časova, kada će brojne delegacije položiti vence i odati poštu stradalima. Potom će uslediti verski deo komemoracije i sahrana posmrtnih ostataka 71 srebreničke žrtve, koji su identifikovani od prošle godine.

Najmlađa žrtva, koja će biti sahranjena ove godine je 16-ogodišnji Vesid Ibrić, dok je Šahin Halilović, koji je imao 71 godinu kada je ubijen, najstarija žrtva koja će biti sahranjena 11. jula ove godine u Potočarima.

Komemorativni skup u Potočarima obezbeđivaće policija Republike Srpske, uz podršku svih bezbednosnih agencija u BiH.

U opštini Srebrenica 11. i 12. jul proglašeni su neradnim danima.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.