JUGOSLAVIJA DO ABU DABIJA: Ovaj prizor u velelepnom gradu mnoge je ostavio BEZ TEKSTA i pokazao šta je JUGA bila i značila! (FOTO)
Foto: AP

DETALJ KOJI JE SVE ODUŠEVIO

JUGOSLAVIJA DO ABU DABIJA: Ovaj prizor u velelepnom gradu mnoge je ostavio BEZ TEKSTA i pokazao šta je JUGA bila i značila! (FOTO)

Ova fotografija kruži društvenim mrežama

Objavljeno: 20:23h

Natpis "Made in Yugoslavia" u svetu je nekada bio veoma čest.

Iz dalekog Abu Dabija, gde voze zlatne automobile i za kućne ljubimce drže divlje životinje skoro svakodnevno imamo priliku da vidimo fotografije kako izgleda njihov život.

Ali nama Balkancima je svima zapela za oči fotografija koja ima veze sa bivšom Jugom i natpisom na šahtu.

Taj natpis još uvek može sresti na prostoru bivših republika nekadašnje zajedničke države, ali malo ko bi očekivao da ostaci tih vremena još uvek postoje u dalekim Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Na fotografiji koja kruži društvenim mrežama je prikazan poklopac šahta snimljen na ulicama Abu Dabija, na kome je kao proizvođač utisnuta Jugoslavija.

Korisnike društevnih mreža, koji su komentarisali zabeleženi prizor, fotografija je podsetila na kvalitet proizvoda jugoslovenske industrije.

Dobar dokaz za to upravo je činjica da poklopac šahta, skoro 30 godina nakon raspada države u kojoj je proizveden, obavlja svoju funkciju u gradu sa velikom gustinom saobraćaja 5.000 kilometara udaljenom odavde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.