UMRO NIKOLA STANIŠIĆ: Driga je izgubio bitku sa leukemijom, nije pomoglo ni 82.000 SMS PORUKA koje su poslali ljudi!
Foto: Budi human

TUGA

UMRO NIKOLA STANIŠIĆ: Driga je izgubio bitku sa leukemijom, nije pomoglo ni 82.000 SMS PORUKA koje su poslali ljudi!

Drigin prijatelj je objavio tužnu vest na svom Fejsbuk profilu

Objavljeno:

Nikola Stanišić Driga (23), izgubio je bitku sa akutnom limboplastnom leukemijom. On je preminuo u bolnici u Nemačkoj, a ni novčana pomoć sakupljena u Srbiji, nije bila dovoljna da mladić pobedi ovu opaku bolest.

Drigin prijatelj je objavio tužnu vest na svom Fejsbuk profilu, a njegovu objavu vam prenosimo u celosti:

"Sinoć, malo iza ponoći, u jednoj sobi klinike "Maltezer" u nemačkom gradiću Flensburgu na samoj granici sa Danskom, Nikola Stanišić je pokupio i spakovao sve svoje strahove, nadanja, želje i ljubavi i otišao na neko bolje mesto.

Sedeli smo ćutke celo veče, Katarina i ja, čekali da nam Tanja to javi. Ona i Igor su bili pored Nikole u bolničkoj sobi, čekali čudo, ja sam kašikom jeo neko pakovanje porodičnog sladoleda, a Katarina se naslonila na moje rame.

Vreme se usporilo, jedva da je disalo, izgledalo je kao da ti sati sinoć traju duže od svih ovih meseci Nikoline borbe sa leukemijom.

Katarina je samo u jednom trenutku podigla glavu, pogledala je prvo u činiju sa sladoledom, pa mene ravno u oči, glumila je čvrstinu, očima punih suza pitala je: "Je l imaš nameru da pojedeš sve te svoje emocije i ne progovoriš ni reč celu noć?"

a ja nisam imao šta drugo da kažem, osim "Božija volja", a nije da nisam razmišljao, krivio sebe i druge, pitao se da li je moglo više i drugačije, pravednije, srećnije, bolje . . i uvek na kraju dođem do istog odgovora . .

Božija volja i božiji red . .

. . razumeli, ne razumeli, verovali ili ne, kom god bogu se molili ili ne, postoji nešto što je veće od svih nas i svih naših želja, pravdi, sreće i borbi . .

Znam to, jer ako se neko borio, borio se Nikola i ako se neko borio uz njega, borila se njegova porodica, do poslednjeg časa sinoć, malo posle ponoći na klinici Maltezer u gradiću Flensburgu na samom severu Nemačke.

I svi mi zajedno koji smo šerovali, pisali, slali SMS-ove, 82.000 sms-ova.

I svi njegovi prijatelji i poznanici koji su organizovali koncerte i ljudi koji su svirali i koji su slušali i javne ličnosti koje su pomogle i Kurir i Mladen i svi dućani, frizerski saloni, pet šopovi i navijači koji su razvukli transparent preko cele tribine na Marakani i svi ostali koji su stavili natpis sa molbom za pomoć, svi smo se borili sa Nikolom i sve što mogu da uradim na kraju, jeste da u svoje ime kažem BESKRAJNO VAM HVALA!

. . a tebi Nikola želim da nađeš tamo sve ono što si tražio ovde a nisi našao . . i kad na tom putu sretneš, da mi pozdraviš oca i Beku i moju Teu i kuma Acu . . pa se vidimo kad red dođe do nas . . budi negde gde je bolje . ."

Podsetimo, Nikola u Srbij nije imao advekatan tretman jer naše zdravstvene ustanove nemaju uslove za lečenje agresivnog oblika leukemije, kao što je akutna limboplastna leukemija, pa je skupljen novac da on ode u Nemačku u kliniku u gradu Flensburgu koja je jedna od najboljih na svetu u borbi protiv te opake bolesti. Nažalost, ni to nije bilo dovoljno za izlećenje ovog hrabrog mladića.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.