NISMO ZNALI KAKO ĆEMO KUĆI, A ONDA NAS JE POPLAVA SVE UNIŠTILA! Svedočenje prevarenih putnika agencije S.A.B. (FOTO)
Foto: Facebook / www.grckainfo.com

katastrofa

NISMO ZNALI KAKO ĆEMO KUĆI, A ONDA NAS JE POPLAVA SVE UNIŠTILA! Svedočenje prevarenih putnika agencije S.A.B. (FOTO)

Drama naših turista koji su otišli na letovanje preko agencije "S.A.B." traje od prošle nedelje

Objavljeno:

- Uhvatila nas je panika zbog neverovatne kiše koja je padala, kada je trebalo da krenemo kući. Bez smeštaja, bez indicija kada i kako stići u Srbiju, napolju hladno, a mi letnje obučeni - ovako priču o poslednjem danu letovanja u Olimpik biču preko agencije S.A.B. za "Blic" započinje Ivana Brlić, koja je zajedno sa još petnaestak putnika tek pristigla iz Grčke.

Drama naših turista koji su otišli na letovanje preko agencije "S.A.B." traje od prošle nedelje, jer je agencija prestala sa radom, podnet je prekršajni postupak i zahtev za oduzimanje licence. Putnici su bili strahu kako će se vratiti kućama, ali im je donekle laknulo kada su saznali da će im JUTA organizovati povratak, jer "S.A.B" u trenutku uplaćivanja aranžmana jeste bila njihova članica.

Neizvesnost ih je mučila, prvo je otkazano letovanje za sve buduće aranžmane, a onda je nastao drugi problem: kako će se vratiti grupe, koje su već tamo?

- Agencija je samo nestala u jednom trenutku, nekoliko dana pred povratak kući se nisu javljali, a mi smo preko interneta saznali šta se zapravo desilo - objašnjava Ivana i dodaje da je tek veče pred polazak iz Grčke, JUTA objavila da će krenuti u 18 sati i to iz parka koji je dosta daleko od njihovog smeštaja u Olimpik biču.

Preselo im sve, a naročito poslednji dan letovanja

Ujutru su izašli iz smeštaja oko osam sati i onda kreće mučno celodnevno čekanje. Kiša od ranog jutra nije prestajala, ulice su po svedočenju putnika bukvalno bile poplavljene, a put do parka je dalek. Nisu znali kako da pređu do parka, niti šta da rade dok autobusi ne dođu po njih.

- Jedna devojka iz naše grupe se teško kretala, invalid je i koristi štap, te nije mogla sama da nosi kofer. Mi smo želeli da joj ponesemo, ali nije bilo moguće, jer ni mi sami nismo mogli da krenemo nikud zbog kiše - nastavlja priču Ivana Brlić i dodaje da su sve do 18 sati sedeli na stepeništu ispred vile, dok na njih u smeštaju niko nije obraćao pažnju.

Kako kažu, spremačica je bila tu, ali nije želela da komunicira ni sa kim, dok vlasnici vile nisu bili prisutni.

Nakon nekoliko poziva, oni su od JUTE uspeli da izmole da dođu do hotela, jer drugačije nije bilo moguće.

- Među nama je bilo i dece, ali oni su to svi nekako izdržali stojički, jer nisu znali šta se dešava, dok se kod nas odraslih uvukao strah da ćemo tako da čekamo doveka - navodi ova nezadovoljna putnica i dodaje da je na svu sreću JUTA sve lepo organizovala inače ne zna šta bi bilo sa njima.

U komentarima preko društvenih mreža, ljudi su ostavljali poruke podrške, a pojedini putnici su javljali da je slična situacija i na drugim lokacijama u Grčkoj, te da su se putnici osim nevolje sa agencijom suočili i sa nevremenom.

Podsećamo, Aleksandar Seničić, direktor JUTE je ranije danas rekao da se grupa putnika sa deset autobusa vratila jutros iz Grčke i to putnici koji su letovali u Olimpijskoj regiji. U četvrtak se očekuje odlazak još pet autobusa, kako bi vratili srpske turiste koji su letovali na Krfu i u Pargi.

Bonus video: Nevreme u Grčkoj

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.