KO POŠALJE PACIJENTA U PRIVATNU KLINIKU, POLAŽE ISPIT! Profesorka i ćerka ucenjuju studente na NA MEDICINSKOM FAKULTETU!
Foto: Nebojša Mandić

neverovatno

KO POŠALJE PACIJENTA U PRIVATNU KLINIKU, POLAŽE ISPIT! Profesorka i ćerka ucenjuju studente na NA MEDICINSKOM FAKULTETU!

Ko hoće šesticu, umesto da sedne i nauči, treba da profesorki u privatnu kliniku odvede jednog pacijenta, a oni malo ambiciozniji, koji bi desetku, moraju ih dovesti pet

Objavljeno:

Profesor dr Gordana Zlatanović, šef katedre za oftalmologiju na Medicinskom fakultetu u Nišu, zaposlila je kao svog asistenta na predmetu Oftalmologija svoju ćerku dr Maju Živković, pa sada zajedno vedre i oblače u ustanovi koja školuje buduće lekare.

Ko hoće šesticu, umesto da sedne i nauči, treba da profesorki u privatnu kliniku odvede jednog pacijenta, a oni malo ambiciozniji, koji bi desetku, moraju ih dovesti pet.

Gordana Zlatanović
Gordana Zlatanović foto: Printscreen/youtube

Sve ovo tvrde potpuno utučeni studenti Medicinskog fakulteta, koji uprkos danonoćnom učenju ne mogu da polože ispit kod profesorke Zlatanović, pošto, kako kažu, znanje nije dovoljno, već je potrebno i podvođenje pacijenata.

- Vežbe se kod dr Zlatanović svode na uslovljavanje za pozitivnu ocenu.

Umesto da nas uči, profesorka od nas zahteva da nađemo pacijente za njenu privatnu očnu bolnicu kojima je potrebna operacije katarakte ili lasersko skidanje dioptrije.

Za svakog pronađenog pacijenta dobijate šesticu, blanko upisanu bez odgovaranja, a kasnije otvoreno nude po 50 evra ako ponovo nađete nekog pacijenata.

Oftamolog
Oftamolog foto: Fonet

Kako čujem, najnovija ponuda je da ako pronađete pet pacijenata i pošaljete ih u njihovu kliniku, dobijate 10 iz Oftalmologije bez odgovaranja - objasnio nam je jedan od studenta i dodao da se na vežbama ništa ne radi, osim što akademci slušaju da su majka i ćerka vrhunski lekari, a da su studenti zamorčići koji moraju da im nalaze pacijente.

Međutim, nisu studenti jedini koji imaju, kako sami kažu, nerešiv problem. Jedan od profesora Medicinskog fakulteta u Nišu objasnio je da je Zlatanovićeva na katedri za oftalmologiju napravila sistem za zloupotrebu službenog položaja najpre zaposlivši svoju ćerku, a potom i sprečavajući druge asistente u napredovanju.

- Lično je raspisala konkurs za prijem svoje ćerke na mesto asistenta na katedri za oftalmologiju, a zatim je zapretila ostalim mladim lekarima koji su ispunjavali uslove da se ne prijavljuju jer će imati problem s njom - objasnio je profesor i dodao da uprkos tome što dva asistenta trenutno na toj katedri ispunjavaju uslove da budu imenovani u zvanje docenta, Zlatanovićeva namerno ne raspisuje konkurs jer čeka da njena ćerka stekne uslov za to zvanje.

Na drugoj strani, profesorka Zlatanović je navela za naš list da pomenute tvrdnje studenata i našeg izvora nisu istinite.

- Nema govora, takve stvari zaista nisu tačne - rekla je ona.

Operacija (jedno oko) Cena

Katarakta Oko 950 evra

Lasersko skidanje dioptrije Od 500 evra

Dr Gordana Zlatanović pala tokom čistke u zdravstvu

Dr Gordana Zlatanović je javnosti postala poznata kada ju je dr Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, 2016. godine sa još 10 rukovodilaca zdravstvenih ustanova, nakon izveštaja o kontroli bolnica, smenio sa mesta direktora Klinike za očne bolesti KC Niš. Ona je, podsetimo, do tada u državnoj klinici bila šef i svom sinu, ćerki i zetu, a javna je tajna da je tada slala pacijente u svoju privatnu očnu kliniku.

Studenti spremaju blokadu fakulteta

Studenti su se, kako kažu, povodom rešenja svog problema obraćali Agenciji za borbu protiv korupcije, dekanu Medicinskog fakulteta i Ministarstvu prosvete, međutim, nisu dobili odgovor.

- Ukoliko se ova stvar uskoro ne razreši, blokiraćemo fakultet. Imamo podršku Igora Jakšića, predsednika Udruženja „Narodna jaka Srbija - Živi zid“, koji je uvek spreman da strane na stranu akademaca.

Bonus video: KURIR SAZNAJE! DARKO KOSTIĆ IZA REŠETAKA: Modnom kreatoru određen pritvor! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.