BEOGRADE, GDE JE NESTALA OSNOVNA KULTURA?! Ova trudnica je podelila status koji je RAZBESNEO SVE!
Foto: Nebojša Mandić, Beta

strašno

BEOGRADE, GDE JE NESTALA OSNOVNA KULTURA?! Ova trudnica je podelila status koji je RAZBESNEO SVE!

Borba koja svakodnevno traje

Objavljeno: 18:51h

Svakodnevno se vodi skrivena, ali surova borba u Beogradu – borba za sedenje u javnom prevozu, u kojoj ni trudnice nisu pošteđene.

Hej ti, devojče, od 15 leta, što mi podrugljivo gledaš u flaster na veni nakon vađenja krvi. Telećim pogledom ignorišeš moje postojanje u tvom vidokrugu, bleneš u skrin svog telefona, ili se smejuljiš sa drugaricom kojoj sediš u krilu na sedištu tik iza vozača.

- Ok, vas dve, nas dvoje, sad smo dva:dva u borbi za autobusko sedište, iako ti vodiš, i ne skrivaš zadovoljstvo zbog osvojenog prostora u beogradskoj gužvi. Međutim po Pravdi koja ipak postoji u ovom Univerzumu, proleteće 10- 15 godina kao tren. I nadam se da će i tebe biti dvoje upakovano na moj način. Ali ne želim ti takvu jednu tebe, iako će ih možda biti više, iako će biti još drskije “Ti” u vreme kada ti jedna postaneš “Dva”. I onda se seti da si nekada ignorisala jednu koja je bila “Dva” i kojoj si se kliberila jer stoji pored tebe, ogromna kao žena i po, par nedelja pre nego što ponovo postane jedna.

Tinejdžeri, znamo da je škola završena, znamo da je raspust počeo, ali odgovornost i elementarna kultura ustajanja u prevozu starijima, osobama sa invaliditetom, trudnicama i majkama sa decom nije na raspustu. Ustani, ne posustani - poručila je.

Bonus video: KURIR SAZNAJE! DARKO KOSTIĆ IZA REŠETAKA: Modnom kreatoru određen pritvor! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.