POKAZUJEM VAM IMAGINARNI SREDNJI PRST RUKOM KOJU NEMAM: Nenad je kao i Sofija rođen bez šake, a za vrtić koji devojčicu nije hteo da primi ima kratku i jaku poruku! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva, Facebook

nek' im je rekao!

POKAZUJEM VAM IMAGINARNI SREDNJI PRST RUKOM KOJU NEMAM: Nenad je kao i Sofija rođen bez šake, a za vrtić koji devojčicu nije hteo da primi ima kratku i jaku poruku! (FOTO)

On je poručio nadležnima u kraljevačkom vrtića da postoji nešto što se zove ljudskost, srce i duša

Objavljeno:

Sofija, jednogodišnja devojčica koja boluje od sindroma amnionske bride što predstavlja grupu retkih anomalija nastalih obuhvatanjem delova fetusa od strane fibroznih amnionskih traka podigla je na noge celu Srbiju.

Nakon skandala u Kraljevu koji je izbio kada je jedan privatan vrtić odbio da je primi na čuvanje samo zato što je rođena bez šake, na društvenim mrežama oglasio se i jedan Nenad, koji takođe živi sa ovim deformitetom.

- Nepotrebno je da objašnjavam koliko me je to razbesnelo i potreslo. Rešio sam tim povodom da pošaljem ovim putem poruku "ljudima" iz dotičnog vrtića - napisao je Nenad Milićević i nastavio:

- Neljudi, moje ime je Nenad i takođe sam, kao i Sofija, rođen bez desne podlaktice. Putem ovih fotografija vam pokazujem imaginarni srednji prst upravo tom rukom, uz bitnu razliku što je za vas taj prst itekako stvaran.

On je poručio nadležnima u kraljevačkom vrtića da postoji nešto što se zove ljudskost, srce i duša, a da to oni nikada nećete imati.

Podsetimo, rukovodstvo vrtića - igraonice "Maša i meda" u Kraljevu odbilo je da primi na čuvanje jednoipogodišnju devojčicu Sofiju, i to samo zbog toga što ima vidljiv fizički defekt. Povodom skandalozne odluke da devojčicu koja nema šaku ne prime u vrtić, direktor ove ustanove rekao je za Espreso da "noćima ne spava".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.