NAJNEOBIČNIJI REVOLT MALINARA: Sead je svoje maline poklonio staračkom domu, vrtiću i Romima, a za zainteresovane ima još jednu ponudu! I TO ZA DŽABE (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook / Sead Sejo Hodzic

heroj u svom kraju

NAJNEOBIČNIJI REVOLT MALINARA: Sead je svoje maline poklonio staračkom domu, vrtiću i Romima, a za zainteresovane ima još jednu ponudu! I TO ZA DŽABE (FOTO)

Iako su ga mnogi savetovali da od malina napravi rakiju ili da svoje proizvode proda nekoj fabrici soka, Hodžić se odlučio za humanost

Objavljeno:

Sead Sejo Hodžić iz Bijelog Polja je izrevoltiran činjenicom što za 600 kilograma njegovih malina nema otkupa.

On je pozvao sve svoje prijatelje da uzmu maline u količinama koje oni požele i to za džabe.

Sejo se ovde nije zaustavio. On zainteresovanima daje na poklon i malinjak od 80 ari. Nakon ove ponude, odlučio je da pokloni maline i staračkom domu u Bijelom Polju, dečjem vrtiću "Dušo Besekić", kao i romskoj populaciji u njegovom naselju.

Iako su ga mnogi savetovali da od malina napravi rakiju ili da svoje proizvode proda nekoj fabrici soka, Hodžić se sudeći po onome što piše na Fejsbuku, odlučio za humanost.

Uprkos brojnim komentarima podrške, Sejo je nailazio i na negativne reakcije, kao i na osporavanje svega što radi.

Ipak, njega taj deo nije posebno uznemirio jer sada ima veliki cilj, a to je da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. I to radi onako kako najbolje može, donirajući jedino što ima, a to su maline.

Ipak, postoje i oni koji nisu sigurni da Hodžić ima dobre namere.

U komentarima ispod njegovih objava se može videti kako ima dosta skeptika koji nisu sigurni da se radi o iskrenim namerama ovog čoveka. Neki od njih ga savetuju da ode na pijac i proda svoje proizvode, dok drugi smatraju da je cela priča izmišljena.

Podsećamo, malinari su u znak protesta ispred zgrade Opštine u Bijelom Polju prosuli preko 100 gajbi malina. Nezadovoljni otkupom i cenom maline, odlučili su se na ovaj vid protesta.

Protesti malinara
Protesti malinara foto: Printscreen Facebook / Петар Радовановић

Oni su nezadovoljni jer je pre dva dana prestao otkup malina, a smatraju i da su otkupne cene i više nego niske.

Malinari su istakli da otkupa nema, iako je od strane resornog ministarstva ranije stiglo obećanje da po tom pitanju neće biti problema. Smatraju da su ostavljeni da se sami snalaze, što im u ovakvim okolnostima ne polazi za rukom.

Protesti malinara
Protesti malinara foto: Printscreen Facebook / Петар Радовановић

Takođe, nedavno je izašao i snimak na kojem se vidi kako su malinari razočarani celom situacijom jer svoje proizvode plasiraju po minimalnoj ceni i pored subvencije države.

Kako kažu, došli su do tačke da otkup za njihove maline više ni ne postoji.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.