PRIČA JE PUNA RUPA? Novinar iz Bele Crkve izmislio SCENARIO da su otmičari hteli da ga prebace u RUMUNIJU?
Foto: Youtube printscreen

istina je negde tamo...

PRIČA JE PUNA RUPA? Novinar iz Bele Crkve izmislio SCENARIO da su otmičari hteli da ga prebace u RUMUNIJU?

U policiji tvrdio da su ga otele osobe s fantomkama čija lica nije video i koje su, navodno, htele da ga prebace u Rumuniju, ali pao na poligrafskom ispitivanju

Objavljeno:

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve, koji je posle 30 sati potrage pronađen živ i zdrav u širem rejonu te opštine, lažirao je svoj nestanak, saznaje Kurir.

Iako je već sada gotovo izvesno da je Cvetković izmislio priču o navodnoj otmici, istraga se nastavlja kako bi se utvrdilo šta se zapravo krije iza ovog bizarnog slučaja. Policija, naime, u saradnji sa BIA, pokušava da rekonstruiše ceo slučaj.

Cvetković, čiji je nestanak prijavljen u sredu, dao je u Upravi kriminalističke policije MUP izjavu u petak, neposredno pošto je pronađen. Tvrdio je da su ga otele nepoznate osobe sa fantomkama koje su, navodno, htele da ga prebace u Rumuniju. Međutim, analiza tragova na njegovom satu, pronađenom pored napuštenog auta, nije pokazala DNK druge osobe, a ni u kolima nema sumnjivih tragova.

- Njegova priča je da mu je prećeno zbog saznanja koje je izneo o ubistvu Olivera Ivanovića, pa da su ga čak i oteli ljudi koji su upleteni u taj zločin. Priča je puna je rupa - naveo je izvor iz istrage.

Inače, Cvetković je pre desetak dana bio u Prištini u društvu poznatog biznismena iz istočne Srbije, s kojim je neposredno pre misterioznog nestanka najviše komunicirao. Zabeleženi su i razgovori s ljudima u Prištini, ali i Makedoniji. Pošto je prijavljen nestanak, Cvetkovićevi telefoni, a ima ih nekoliko, bili su ugašeni.

Međutim, tokom operativnog rada presretnuto je nekoliko razgovara osoba s kojima je održavao kontakt, čija je suština bila da je on živ i zdrav, da mu se ništa nije dogodilo.

Pretkrivičnim postupkom u ovom slučaju rukovodi Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu. Tužilac Tihomir Knežević objasnio je da je Cvetković dao izjavu u svojstvu građanina koja se može smatrati prijavom za protivpravno lišenje slobode:

- U tom pravcu nije mu bio potreban advokat. Zasad nije ni osumnjičen ni ništa slično, nego se tretira kao oštećen.

Direktor Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš kaže da su Srbija i njeno rukovodstvo i ovom prilikom pokazali svima koji pokušavaju da destabilizuju našu zemlju, ali i čitavoj međunarodnoj javnosti da to u Srbiji neće ići lako, te da Vlada i predsednik mogu da se smene samo na izborima.

- Otmica, odnosno pokušaj fingiranja otmice, novinara Cvetkovića bez dileme predstavlja delo naivnih idiota koji su previše gledali filmove i sledeći bizaran i glup primer fingiranja ubistva ruskog novinara u Ukrajini, pokušali da tom svojom naivnom, ali veoma opasnom akcijom destabilizuju Srbiju - ocenio je Dragaš.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je slučaj nestanka novinara Cvetkovića deo "političke borbe koja ne dolazi samo iznutra", a čiji je cilj destabilizacija Srbije i slabljenje njene pozicije.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.